Over

Image_Iris_2

Hi! Mijn naam is Iris maar veel van mijn vrienden en familie noemen mij Bo. Ik weet het, niet de meest voor de hand liggende bijnaam, maar het is een verbastering van een lange reeks van bijnamen die mijn zus me vroeger gaf. Iris, Iri-jo, Iri-jo jojo, Iri-bo, Bo. En gek genoeg bleef Bo bij iedereen hangen.

Van oorsprong ben ik misschien een Brabander, maar ik voel me al jaren heel gelukkig in de randstad. Op dit moment woon ik in Zoetermeer samen met mijn lieve zoontje James, mijn vriend Mike en kat Rufus. Daarnaast werk ik binnen de overheid als HR adviseur.

Ondanks dat ik in de HR werk, blijf ik toch wel een passie houden voor een tweetal dingen in het bijzonder… Koken én Eten! Al sinds ik jong ben speelt koken al een grote rol in mijn leven. Ik hielp mijn vader vaak met koken, en ging op zaterdag altijd met hem mee naar de markt om de weekboodschappen te doen (en om een loempia te scoren!). Mijn vader heeft me geleerd om te koken met mijn gevoel en om niet blindelings een recept te volgen. Dit is ook de reden dat je niet heel veel bakrecepten zult vinden op deze blog, ingrediënten secuur afwegen en strikt een recept volgen is niet mijn grootste talent.

Het liefst deel ik mijn eten met zoveel mogelijk mensen. Mijn verjaardagen staan dan ook bekend om het vele eten in een specifiek thema, “Sushi Galore, Maroccan Nights, Bella Italia”. En nu wil ik ook mijn recepten gaan delen.

Op Bites by Bo deel ik mijn lekkerste recepten, samen met mijn mooiste, leukste en grappigste momenten die naar boven komen zodra ik aan deze gerechten denk. Verwacht geen superfoods en kokosbloesemsuiker, maar lekker veel comfortfood. Het liefst met zoete aardappels en heel veel boter.