Courgette rolletjes gevuld met ricotta en pesto

Het recept voor Cannelloni met spinazie en ricotta is een van de meest populaire recepten op mijn blog. En terecht, het recept is makkelijk, smaakvol en een echte crowd pleaser. Dit recept voor met courgetterolletjes lijkt daarom ook in de basis veel op mijn cannelloni recept. De tomatensaus is gelijk, alleen nu worden er courgetteplakken gebruikt ipv pasta en voegen we pesto toe aan de ricotta ipv spinazie. Een soort low carb versie van de cannelloni dus. Deze carbs vul ik trouwens dan wel weer aan door dit gerecht te serveren met een lekker (stok)brood, want zonder carbs geen leven. Maar mocht je op een low carb dieet zitten, dan is dit ook een goede optie. Al zou ik je dan vooral willen aanraden om daar acuut mee te stoppen, want diëten is stom en carbs zijn lekker. Dus dat.

Ingrediënten (3-4 personen)
2 courgettes
250 gram ricotta
700 gram tomato frito
1 bol buffelmozzarella
2 eetlepels groene pesto
2 teentjes knoflook
1 ui
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels worcestershiresaus
Peper en zout
Olijfolie

1 (afbak) stokbrood voor erbij


Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin met het maken van de tomatensaus. Snipper het ui en pers de teentjes knoflook. Schenk een scheutje olijfolie in een klein pannetje en voeg de ui, knoflook en Italiaanse kruiden toe. Bak het geheel zachtjes aan voor een paar minuutjes en voeg dan de tomato frito toe en breng verder op smaak met de worcestershiresaus en wat peper en zout. Laat de saus zachtjes pruttelen voor zo’n 15 tot 20 minuten.

Terwijl de saus zachtjes pruttelt kan je beginnen aan de courgette rolletjes.

Meng de ricotta met de groene pesto en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de courgette in dunne plakken. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline, maar kan ook met een scherp mes.

Leg twee plakken in de lengte tegen elkaar aan. Leg hierop een schepje ricottamengsel en rol zo strak mogelijk op. Smeer elk rolletje in met een klein beetje olijfolie.

Schenk de tomatensaus in een ingevette ovenschaal. Verdeel hieronder de courgetterolletjes, met de naad aan de onderkant. Verdeel vervolgens de mozzarella over de schotel. Bak ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de schotel met wat vers afgebakken brood waarmee je in de saus kan dippen en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s