Crispy pulled oats met rijstnoedels

Ik had eigenlijk nog nooit van pulled oats gehoord totdat ik door Gold & Green gevraagd werd om ze een keer te proberen. Ik was wel benieuwd, aangezien ik altijd op zoek ben naar goede en lekkere vervangers van vlees. Ik haalde de naturel smaak pulled oats zodat ik ze zelf kon marineren. De pulled oats hebben van zichzelf eigenlijk weinig smaak, dus het is wel belangrijk om ze heel goed te kruiden of marineren. Ik vind dat altijd juist wel fijn, want zo kan ik mijn eigen smaak toevoegen. Bovendien zijn ze daardoor in veel verschillende soorten gerechten bruikbaar.

Ter inspiratie gebruikte ik al een recept dat al online stond, namelijk dit recept voor vietnamese gehaktballetjes met rijstnoedels. Dit is dus een vegetarische variant van dat recept. De pulled oats worden in de oven lekker crispy en hebben door de marinade een lekkere zoete knoflook smaak. Een goede vleesvervanger als je het mij vraagt!

Ingrediënten (voor 2-3 personen)
Voor de pulled oats:
1 pak Gold & Green pulled oats naturel
2 tenen knoflook geperst
15 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram suiker
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel honing
1/2 eetlepel zonnebloemolie
peper en zout

Voor de noedels:
3 blokken rijstnoedels 5mm
80 gram peen julienne
1 halve komkommer
2 bosuitjes
Paar radijsjes
Verse kruiden, zoals munt, koriander en Thaise basilicum
Sesamzaadjes
Sesamolie

Voor de dressing:
1 limoen
1/2 rode peper
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
2 eetlepels water

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (grill + hetelucht stand).

Mix alle ingrediënten voor de pulled oats in een kom. Laat minstens een uurtje marineren in de koelkast.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover de gemarineerde pulled oats. Grill de pulled oats in het midden van de oven voor 12-14 minuten.

Bereid ondertussen de noedels volgens de verpakking. Giet af en voeg een scheutje sesamolie toe tegen het plakken. Snijd de radijsjes en bosui in fijne ringen. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijn met een theelepel. Snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Snijd ook de verse kruiden fijn.

Maak een dressing door het sap van de limoen te mengen met de suiker, sojasaus, fijn gesneden rode peper (met of zonder zaadjes) en het water. Het is fijn om hier een potje met deksel voor te gebruiken, wat je kan schudden. Anders mixt de suiker vaak niet goed door de dressing.

Schep de noedels op de borden en verdeel hierover de groenten en de pulled oats. Bestrooi met de verse kruiden en de sesamzaadjes en breng op smaak met de dressing. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s