Fluffernutter cookies

Een tijdje geleden maakte ik de oreo cookies van Eviekookt (zie Eviekookt oreo koekjes) en die waren dus echt goddelijk!! Ik had gelijk mijn nieuwe basisrecept voor echte American cookies gevonden. Inmiddels heb ik een eigen variatie op de oreo cookies gemaakt, namelijk deze fluffernutter cookies. Ik zag namelijk bij Nikkie Tutorials op Instagram dat zij een pot marshmallowfluff had gevonden in NL om de heerlijke Amerikaanse fluffernutters mee te maken (dit zijn boterhammen met pindakaas en marshmallowfluff). Ik heb ze jaren geleden ook wel eens gegeten en had er meteen weer zin in toen ik ze bij Nikkie zag. Alleen toen bedacht ik dat ik er nog iets veel lekkerder mee kon maken dan een boterham, namelijk een cookie. Deze fluffernutter cookies met marshmallowfluff, pindakaas, pindanootjes en chocolade zijn echt goddelijk.

Het was trouwens best wel even een zoektocht naar de pot marshmallowfluff. De jumbo verkoopt hem bij het broodbeleg, maar niet elke jumbo helaas. Bij de derde jumbo was het gelukkig raak en heb ik de pot plakkerige goddelijkheid kunnen bemachtigen. En toen kon ik eindelijk beginnen met bakken!

Ingrediënten (voor 12 cookies)
150 gram ongezouten boter
150 gram donkerbruine basterdsuiker
300 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel maizena
1 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel bakingsoda
100 gram melkchocolade
100 gram gezouten pinda’s +extra voor garnering
150 gram pindakaas met stukjes
halve pot marshmallowfluff

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Hak de pinda’s en melkchocolade grof.

Snijd de roomboter in blokjes en mix dit samen met de basterdsuiker luchtig. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een luchtig geheel. Voeg de pindakaas toe en mix deze er nog even kort door.

Meng in een andere kom de maizena, het bakpoeder, de bakingsoda en de bloem goed door elkaar. Roer dit vervolgens met een spatel of houten lepel door het ei-suiker mengsel tot een stevig beslag. Voeg de chocoladestukjes en pinda’s toe en roer nogmaals goed door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag in 12 bollen en leg deze op de bakplaat. Je hoeft de bollen niet plat te drukken.

Bak de koekjes vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de koekjes na 10 minuten uit de oven en ga ze meteen vullen. Doe de marshmallowfuff in een spuitzak (of gebruik net als ik het koekjespistool van de action, supergoedkoop en echt ideaal hiervoor!). Steek het spuitmondje bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop lichtjes begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Leg hier een paar pinda’s.

Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna voorzichtig op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen. Eet smakelijk!

Benieuwd naar nog meer cookie recepten, kijk dan zeker ook even op de de site van Eviekookt voor nog meer cookie inspiratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s