Aubergine dip

Ik weet wat jullie denken, heeft deze meid aandelen in granaatappelpitjes?! Het antwoord is helaas nee, maar ik ben wel mega van van deze heerlijke frisse zoetzure pitjes. Niet alleen vanwege de heerlijke frisse bite, maar ook omdat deze stralende rode diamantjes je gerecht gewoon zo mooi maken. So pretty!

Deze keer paar ik mijn favo pitjes weer met aubergine, voor deze heerlijke dip. Het roosteren van de aubergines duurt wat langer, maar de oven doet gelukkig al het werk waardoor je ondertussen gewoon andere dingen kan doen. Daarna is het een kwestie van ontvellen, vermalen en serveren. Easy peasy, granaatappel sqeezy.

Ingrediënten
2 aubergines
3 teentjes knoflook
50 gram walnoten
2 eetlepels granaatappelmelasse*
50 gram granaatappel pitjes
Peper en zout
Verse peterselie
Scheutje goede olijfolie

Vers Libanees platbrood om erbij te serveren

*te koop bij de toko of islamitische supermarkt. Of maak het zelf, zie Parelcouscous met gegrilde aubergine en granaatappel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prik de aubergines rondom in met een scherp mes en pak ze per stuk in aluminiumfolie. Vouw goed dicht. Doe ook de ongepelde knoflooktenen bij elkaar in een stukje aluminiumfolie en vouw goed dicht. Rooster de knoflook een half uur en de aubergines 1 uur in de oven.

Laat beide afkoelen totdat je het vruchtvlees uit de aubergines kan halen zonder je vingers te verbranden. Pel de knoflooktenen en doe het vruchtvlees van de aubergines samen met gepelde tenen knoflook en de walnoten in de keukenmachine. Pureer het mengsel fijn en breng op smaak met peper en zout.

Schep de dip in een kom of op een diep bord. Besprenkel met granaatappelmelasse en olijfolie. Bestrooi met granaatappel pitjes en de verse peterselie. Serveer met platbrood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s