Kruidige zoete aardappel met croutons en gepocheerd ei

Nu we met z’n alle thuiswerken is het belangrijk dat we goed de tijd nemen om te lunchen. Soms word je zo opgeslokt door het werk, dat je haastig achter je laptop een boterham naar binnen douwt. Maar dat is nou eigenlijk dus niet de bedoeling. Neem lekker de tijd voor je lunch. Maak een lekker gerechtje voor jezelf en ga buiten zitten (tuin/balkon/kop uit het raam) met je snoet in de zon terwijl je je zelfgemaakte lunch op eet.

En wat moet ik dan maken voor de lunch vraag je jezelf misschien af. Nou in ieder geval geen suffe boterham met kaas. Nee, pak eens uit!! Dit zijn de kleine highlights van de dag, dus zorg dat je ze benut. Dit recept is perfect voor de lunch. Het klinkt mega uitgebreid, maar het is best snel gemaakt hoor!! En lekker dat het is!! Echt even iets anders op je bord.

Het originele recept komt uit het kookboek Bazaar van Sabrina Ghayour, wat ik een beetje heb aangepast naar eigen smaak. Dit is een kookboek vol met vegetarische gerechten uit het midden-oosten. Echt een geweldig kookboek en zeker een aanrader als je vaker vega wilt koken, maar de dan wel bijzonder.

IMG_20200420_141748-01

 
Ingrediënten (voor 1 persoon)
2 sneetjes ciabatta brood (op bijv nog wat sneetjes oud stokbrood of desnoods een boterham)
Kleine zoete aardappel
1 teentje knoflook
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel korianderzaad
1 ei
Scheut (witte) azijn
Paar blaadjes verse peterselie
Olijfolie
Peper zout

 

Bereiding
Snijd het brood in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in kleine blokjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een kleine koekenpan en voeg de blokjes brood toe. Breng op smaak met peper en zout en bak in ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur krokant.Leg apart en bestrooi met wat verse peterselie.

IMG_20200420_135338

Schenk een weer een nieuwe flinke scheut olijfolie in de pan. Voeg de zoete aardappel blokjes toe en bak ze ongeveer 10-15 minuten totdat zacht zijn.

Zet ondertussen alvast een pannetje op het vuur met water. Het water moet net tegen de kook aanzitten. Breek het ei boven een schaaltje. Als het water heet is voeg je een scheut azijn toe. Roer met een lepel door het water zodat er een waterkolk ontstaat. Giet in het midden van de kolk het ei. Kook het ei voor 3 minuten. Schep het ei uit de pan  in een kom met warm water om hem warm te houden terwijl je het gerecht afmaakt.

Voeg als de aardappel zacht is het mosterdzaad en korianderzaad toe en bak 2 minuutjes mee. Pers de teen knoflook uit boven de pan en bak nog 1 minuutje mee.

IMG_20200420_140744

Voeg de blokjes brood toe, mix even goed en schep vervolgens op en bord. Leg hier bovenop het gepocheerde ei en bestrooi eventueel nog met wat extra peterselie en een snufje zout op het ei. Eet smakelijk!

IMG_20200420_141047 (1)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s