Aardappelsalade met chorizo manchego

Het originele recept voor deze aardappelsalade komt van 24Kitchen. Vorige zomer kwam een vriendin bij mij gezellig samen koken en zij was enthousiast over dit recept. En terrecht! Een makkelijke en lekkere aardappelsalade. Veel beter dan die saaie Hollandse aardappelsalade. Inmiddels heb ik het recept wel al iets getweaked naar eigen smaak. Zo heb ik de ijsbergsla vervangen door het veel smaakvolle rucola. Daarnaast vond ik de doperwten niet echt van toegevoegde waarde dus deze heb ik weggelaten. Daarentegen heb ik wel zongedroogde tomaatjes toegevoegd. Het gerookte paprikapoeder maakt het geheel af (je zou bijna denken dat ik aandelen heb ik gerookte paprikapoeder gezien ik het zo vaak gebruik. Veel (lees: VEULLL) lekkerder dan gewone saaie paprikapoeder. De smokeyness van gerookte paprikapoeder is echt goddelijk in dit soort recepten voor een lekkere punch.

Deze salade is heerlijk als bijgerecht voor bij de barbecue (zeker door de smokeyness van de gerookte paprikapoeder), maar je kan deze salade ook gewoon als hoofdgerecht serveren. De salade is zowel lauw warm heerlijk als je hem net hebt gemaakt, maar ook koud is hij lekker. Je kan hem dus ook gemakkelijk van te voren klaar maken. En heb je nog salade over? Eet de leftovers als lunch, njom njom!

 

IMG_20200405_134935-02

Ingrediënten (voor 2-3 personen*)
750 gram rode kriel aardappels
200 gram chorizo
200 g manchego
1 rode ui
250 gram cherrytomaatjes
100 ml yoghurt
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Halve pot zongedroogde tomaten
1 zak rucola
1 bosje bladpeterselie
Peper en zout
Olijfolie

* als je de salade als hoofdgerecht eet. Voor ongeveer 4-6 personen als bijgerecht.

 

Bereiding
Boen en snijd de aardappels in kleine blokjes. Verwijder de schil van de chorizo en snijd  in kleine blokjes.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels samen met de chorizo in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

IMG_20200405_130013

Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en de manchego in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes en peterselie fijn. Halveer de cherrytomaatjes.

Als de aardappel en chorizo klaar is kan je deze eventueel uitlekken op wat keukenpapier. Ik doe dit juist niet omdat de vrij gekomen olie juist heel veel smaak geeft.

Meng in een grote kom de yoghurt met de citroensap en de mayonaise. Breng op smaak met een zout en peper. Voeg vervolgens de aardappels, chorizo, uien, cherrytomaatjes, peterselie, manchego, rucola en de zongedroogde tomaten toe. Roer even door en serveer meteen of dek de kom af en zet hem in de koelkast tot gebruik. Eet smakelijk!

IMG_20200405_134905-02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s