Vega(n) wraps met krokante bbq-bloemkoolroosjes

Dit recept heb ik gemaakt voor het receptenboekje van Stichting Dierenlot. Hoewel ik wel relatief vaak vegetarisch eet, vind ik het nog vrij lastig om vegan te koken. Ik merk dat ik bij vegetarische gerechten toch vrij snel grijp naar kaas en andere zuivelproducten.  Gelukkig heb je tegenwoordig veel plantaardige alternatieven en dat maakte het wel iets makkelijker.

De krokante bbq-bloemkoolroosjes zijn echt de held van dit gerecht. Ze zijn zo heerlijk krokant en met de heerlijke smokey smaak van goede barbecuesaus. Zooo lekker!! Mijn vriend had niet eens door dat hij bloemkool at! Echt een aanrader!! Bovendien kan je ze ook gewoon zo als snack serveren bij bijvoorbeeld de borrel. Echt, je moet dit gewoon proberen!!

DSC03364

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de krokante bbq-bloemkoolroosjes:
1 middelgrote bloemkool
100 gram bloem
200 ml (plantaardige) melk
100 gram panko kruimels
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels gerookte paprikapoeder
150 ml (vegan) smokey barbecuesaus
Peper en zout

Voor de wraps:
1 pak wraps
1 zak botersla
2 mango’s
1 rode peper
1 limoen
1 rode ui
2-3 theelepels srirachasaus
4-5 eetlepels (vegan) mayonaise

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

Snijd de bloemkool in bite-size roosjes. Meng bloem met knoflookpoeder, paprikapoeder, plantaardige melk en peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Dip de bloemkoolroosjes in het bloemmengsel en haal ze daarna door de panko kruimels heen. Leg de roosjes op de bakplaat.

DSC03355
Bak de bloemkoolroosjes voor 25 min. Haal uit de oven en bedek alle roosjes met een likje BBQ saus. Ik doe dit met behulp van een silicone kwastje. Leg terug op de bakplaat en bak voor nogmaals 15 min.

DSC03357

Maak ondertussen een mango salsa. Snijd de mango’s in blokjes en de rode peper in kleine ringetjes (verwijder de zaadjes als je het niet te pittig wilt maken). Meng de mangoblokjes met de rode peper en het sap van een halve limoen. Snijd de andere helft van de limoen in partjes om te serveren naast de wraps.

DSC03358

Meng de mayonaise met de srirachasaus tot een pittige saus. Snijd de rode ui in ringen.

Warm voor het serveren de wraps even kort op in de magnetron. Leg vervolgens op elke wrap een paar blaadjes sla, schep hierover een beetje van de mangosalsa en een paar bloemkoolroosjes. Maak af met een paar rode uienringen en de srirachamayonaise. Eet smakelijk!

DSC03376

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s