Gnocchi met chorizo

I’M BACK!!! Ja het is is alweer een tijdje geleden dat ik een nieuw recept heb gepost. De combinatie verhuizen, baby en werk was wat veel, waardoor er geen tijd was om ook nog nieuwe recepten te proberen en uit te werken. Oké, er was misschien wel tijd maar mijn hemel, na een hele dag geregel en gedoe wil je toch gewoon lekker op de bank liggen onder een dekentje en niet in de keuken staan. Am I right?!

Anyways, inmiddels heb ik mijn ritme weer een beetje begonnen en had ik ook weer de energie om lekker in de keuken te staan. En een van de eerste maaltjes die ik maakte was deze gnocchi met chorizo. Ik heb namelijk een shitload aan gnocchi gekocht toen we een dagje in Duitsland waren. De gnocchi is daar namelijk veel goedkoper dan in Nederland. Dus mocht je ooit boodschappen doen in Duitsland vergeet dan niet om de gnocchi in te slaan!! #tipvanflip

IMG_20200214_123938-01

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 pak gnocchi
150-200 gram chorizo worst
1 blik kerstomaatjes
1 bol buffelmozzarella
1 ui
2 tenen knoflook
2 theelepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel worcestershiresaus
Olijfolie
Peper en zout

Optioneel: verse basilicum

 

Bereiding
Snijd de knoflook en ui fijn. Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes.

Schenk een klein scheutje olijfolie in de pan. Bak eerst de chorizo plakjes aan op middenhoog vuur.

IMG_20200214_121632

Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe en fruit even kort aan. Voeg vervolgens de gnocchi toe en bak deze zo’n 5 minuten mee. Voeg vervolgens het blik kerstomaatjes toe. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, de worcestershiresaus en wat peper en zout. Laat het geheel zo’n 10 minuutjes pruttelen.

IMG_20200214_122551

Schep de pasta op de borden en verdeel hierover wat buffelmozzarella. Maak eventueel af met wat blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!

IMG_20200214_124016-01

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s