Pumpkin spice latte

De laatste tijd zie ik hem overal langskomen op instagram, de pumpkin spice latte van de Starbucks. Hij het zelfs zijn eigen hashtag #PSL. In eerste instantie dacht ik dat het een gewone latte was, maar dan met speciale pumpkin spice kruiden. Maar na wat internet research kwam ik erachter dat er zowaar pompoenpuree in dit koffiedrankje zit, intriguing…

Nou had ik geen zin om een hele pompoen te gaan slachten en koken voor een koffiedrankje, maar toen bedacht ik deze geniale oplossing: de pompoen babyhapjes van de Albert Heijn. 100% pompoen, al helemaal glad gepureerd en ook nog eens in een klein potje, GENIAAL!!

Je kan trouwens online pumpkin spice kruidenmixen bestellen, maar ik maakte hem zelf na recept van Francesca van Francescakookt.nl.

IMG_20191126_113913-01-01.jpeg

Ingrediënten ( voor 2 personen)
1/2 potje pompoen babyhapje van de AH
400 ml volle melk
2 sterke espresso’s
1-2 eetlepels suiker
1 theelepel pumpkin spice kruiden*
2 theelepels vanille extract

* recept voor een klein bakje pumpkin spice kruidenmix via Fransescakookt.nl
8 theelepels kaneelpoeder
4 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kruidnagel
2 theelepels piment
1 theelepel nootmuskaat

Bereiding
Verwarm de melk samen met de pompoenpuree en het suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur. Verwarm al roerend totdat het bijna kookt. Haal de pan van het vuur en roer er de vanille extract en de pumpkin spice kruiden door.

IMG_20191126_112645.jpg

Giet het mengsel in een blender en blend op de hoogste stand. Hierdoor wordt de melk mooi luchtig. Verdeel de drank over twee grote mokken. Schenk vervolgens de espresso erbij (schenk vanaf de zijkant zodat de melk mooi luchtig blijft). Strooi nog wat extra kruiden over de koffie en serveer. Enjoy!

IMG_20191126_113301-01.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s