Spaghetti met truffelsaus

Pasta is echt mijn ultieme comfortfood! Vooral pasta’s met romige sauzen vind ik heerlijk! Dat gevoel na een bord romige pasta dat je buikje helemaal vol en rond is, I love it!

NU ik zwanger ben heb ik alleen nog maar meer cravings naar romige pasta’s. En ondanks dat ik dol ben op pasta carbonara wilde ik ook wel eens een keertje iets anders maken. Toegegeven, dit recept lijkt verdomd veel op pasta carbonara, maar toch. De truffelolie geeft het echt weer een andere dimensie. Sowieso, liefde voor truffels.

De truffelolie kan je het beste zelf naar smaak toevoegen. Je kan zelf het beste bepalen hoe sterke truffelsmaak je wilt hebben. Bovendien is de sterkte ook heel erg afhankelijk van de truffelolie die je hebt. Mijn advies is wel om voor een goede truffelolie te gaan. Zo’n goedkopere versie smaakt gewoon echt minder lekker. Ik heb zelf de bianco truffelolie van Foodelicious.nl en die vind ik echt heerlijk!

DSC02841-01

 

Ingrediënten (voor 2 personen) 
250 gram verse spaghetti
150 gram spekjes
250 ml kookroom
1 ui
2 tenen knoflook
Handje verse peterselie
Parmezaanse kaas
zwarte peper
Truffelolie

 

Bereiding

Bereid de spaghetti volgens de verpakking.

Bak de spekjes in een droge koekenpan semi-krokant. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe bij de spekjes en bak mee totdat de uien glazig zien.

DSC02815

Zet het vuur laag en voeg de kookroom en de truffelolie toe. Ik voegde 4 eetlepels olie toe, maar het is echt afhankelijk van de olie en hoe sterkte truffelsmaak je wilt hebben. Laat de saus op laag vuur warm worden.

DSC02817.JPG

Meng de spaghetti met de saus en schep op de borden. Strooi over beide borden wat verse peterselie en geraspte parmezaanse kaas. Maal als laatste nog flink wat zwarte peper over de pasta en eet smakelijk!

DSC02826-01

Een gedachte over “Spaghetti met truffelsaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s