Vega lasagne met geitenkaas en courgette

Een tijdje geleden zag ik een recept langskomen op insta voor een vegetarische lasagne met een bechamelsaus van geitenkaas ( deze van beaufood ). OMG, wat klonk dat gruwelijk lekker!!

De versie van Beaufood was oa met champignons en ik HAAT champignons. Dus maakte ik mijn eigen versie met dunne plakken courgette, sooo good!!

De geraspte geitenkaas kan je trouwens in een zakje kopen bij de AH. Ik moet er wel bij zeggen, er is niet altijd makkelijk om aan te komen. Alleen de grote AH’s verkopen het. Je zou eventueel ook een blok kunnen kopen en dan zelf raspen. Of naar de kaasboer, maar dat is wel #expensive 

DSC02764-01.jpeg

Ingrediënten (3-4 personen)
1 pak verse lasagnebladen
1 fles tomatenpassata (700 gram)
1 zak geraspte geitenkaas (AH 150 gram)
1 courgette
200 gram verse spinazie
300 ml melk
1 klont boter
1 volle eetlepel bloem
2 tenen knoflook
1 ui
2 eetlepels worcestershiresaus
1 theelepel Italiaanse kruiden
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de courgette in dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een mandoline, maar je kan het ook gewoon met een mes doen. Either way, wees voorzichtig dat je er geen nagel of vinger afschaaft (yes, that happend). Snijd ook de knoflook en ui fijn.

Schenk een scheutje olijfolie in een pan. Fruit hierin de knoflook en ui. Voeg na een paar minuten de spinazie toe en laat slinken. Voeg vervolgens de passata toe. Breng de saus op smaak met de worcestershiresaus, Italiaanse kruiden en peper en zout. Laat zachtjes pruttelen op een laag vuurtje.

IMG_20190626_181056.jpg

Smelt ondertussen in een klein pannetje een flinke klont boter. Voeg vervolgens de bloem toe en bak even kort aan. Voeg vervolgens de melk scheutje voor scheutje toe. Roer ondertussen goed om klonten te voorkomen. Voeg vervolgens de helft van de geitenkaas toe en roer goed door totdat alle kaas is gesmolten. Warm de saus door totdat hij mooi is ingedikt.

Vet een ovenschaal in met een beetje bakspray. Schep een klein beetje tomatensaus op de bodem. Vervolgens bouw je de laagjes van de lasagne. Begin met een laagje lasagnebladen, dan de tomatensaus, courgette, bechamelsaus en repeat.

IMG_20190626_181702.jpg

Ik had de courgette niet super dun gesneden, dus ik kon niet heel veel lagen met courgette maken, dus ik deed steeds een laagje met courgette en daarna weer een laagje zonder. Eindig met de bechamelsaus en strooi hierover de overgebleven geitenkaas.

IMG_20190626_182337.jpg

Bak de lasagne in 40 minuten gaar in de oven en serveer. Eet smakelijk!

DSC02782-01-01

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s