Broodje gehaktballetjes met mozzarella

I love meatballs! Van gewoon geruld gehakt zal je me niet snel heel enthousiast zien worden, maar gehaktballetjes daarentegen!! Ik heb een enorme liefde voor gehaktballetjes, in welke saus dan ook (of zelfs geen saus). Zolang het niet van die gortdroge ballen zijn uiteraard, maar dat lijkt me vanzelfsprekend.

Anyways, toen ik laatst weer eens naar een kookprogramma van Jamie aan het kijken was vond ik de inspiratie voor een heerlijk recept met gehaktballetjes. Een broodje met gehaktballetjes, tomatensaus en gesmolten mozzarella. Super makkelijk, super snel en super smakelijk!! #winning

Doordat de broodjes hard zijn is het wel wat lastig te eten (lees: saus everywhere). Maar ach, it’s worth it! Je kan ook van die zachte hamburgerbroodjes gebruiken, maar die vind ik persoonlijk minder lekker. Of van die surinaamse witte puntjes, dat lijkt me ook intens lekker #ideevoordevolgendekeer.
DSC02606-01.jpeg
Ingrediënten (voor 4 broodjes)
4 afbak Italiaanse bollen
350 gram half om half gehakt
Klein potje groene pesto
1 bol buffelmozzarella
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel worcestershiresaus
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor.
Meng het gehakt met 4 theelepels pesto. Draai vervolgens kleine balletjes van het gehakt. Tip: met vochtige handen krijg je gemakkelijker ronde balletjes.
IMG_20190522_173719.jpg
Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 5 min aan. Voeg vervolgens het blik tomaten toe samen met de helft van het sap van de mozzarella. Breng op smaak met flink wat peper, worcestershiresaus en eventueel wat zout (pesto is al vrij zout dus wees voorzichtig met extra zout). Laat het geheel 15 min koken op medium hoog vuur zodat de saus indikt.
Bak ondertussen de broodjes af.
Snijd mozzarella in plakjes en leg op elke bal een stukje.
IMG_20190522_180847
Zet het vuur iets lager en leg een deksel op de pan. Laat een paar minuutjes pruttelen totdat de kaas is gesmolten.
IMG_20190522_181243.jpg
Snijdt de broodjes open en smeer op elk broodje een theelepel pesto. Schep dan de balletjes op de broodjes en schep er nog een beetje saus over. Serveer de rest van de saus ernaast om je broodje in te dippen. Serveer met frites of bijvoorbeeld een groene salade. Eet smakelijk!
IMG_20190522_182256-01.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s