Banaan yoghurt wafels

Een paar maanden geleden zag ik op Instagram recepten langs komen voor gezonde ontbijtwafels met yoghurt of kwark. Dit inspireerde mij om zelf ook een wafelijzer te kopen. Ik kocht een kleine met flipover functie van het merk Bestron via Bol.com, maar na aankoop bleef hij toch nog een tijdje in de kast liggen. Totdat ik deze week bij een vriendin ging eten. Haar vriend vertelde dat ze sinds kort een wafelijzer hebben en sindsdien het ultieme wafel recept zoeken. Helaas had hun zoektocht nog niet geleid tot een ultiem recept. CHALLENGE ACCEPTED! Vandaag ging ik aan de slag en ik was meteen super tevreden met deze wafels. Super luchtig, lekker en gemakkelijk om te maken. En nu maar hopen dat zij dat ook vinden! Fingers crossed…

Deze wafels zijn trouwens niet heel zoet. Prima voor mij omdat ik er toch altijd nog een shitload aan ahornsiroop overheen giet. Mocht je wel wat zoetere wafels willen, voeg dan 1 a 2 extra zakjes vanillesuiker toe.

wafel 3

Ingrediënten (voor 6 wafels)
150 Griekse yoghurt
1 rijpe banaan
60 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
Zout

Bakspray om je wafelijzer mee in te vetten

Ter garnering:
Verse aardbeien
1 banaan
Ahornsiroop

Poedersuiker

Bereiding

Verwarm je wafelijzer alvast voor.

Prak de banaan in een kom met een vork.

 

IMG_20190421_093710

 

Voeg de yoghurt en de eieren toe en mix met een garde door elkaar.

Voeg vervolgens het meel, de vanillesuiker en een snufje zout toe en klop dit tot een egaal beslag.

IMG_20190421_094439

Vet je wafelijzer in met de bakspray. Schep in elke vorm een volle juslepel van het beslag. Bak de kwarkwafels aan weerszijden goudbruin. Dit duurde bij mij ongeveer 4 tot 5 minuten. Als je net als ik een wafelijzer hebt met een flipover functie, flip dan je wafelijzer na 2-3 minuten om.

IMG_20190421_095750-01

Serveer de wafels met plakjes aardbei en banaan en strooi de poedersuiker eroverheen. Maak het geheel af met een flinke scheut ahornsiroop en eet smakelijk!

wafel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s