kip siam

Ik ben nooit fan geweest van die pakjes knorr wereldgerechten. Zogenaamde buitenlandse gerechten, maar dan allemaal met een enorm Hollands karakter. Dürüm met kipfilet en appel, say whutt?! Of roti maar dan met een wrap ipv een echte rotiplaat, nee danku! Sowieso maak je 90% van de knorr wereldgerechten met kipfilet, Nederlands favoriete smaakloze stukje vlees, bleh!
Toch was er altijd één knorr pakje dat ik wel prima vond, die van de kim siam. Die heb ik in het verleden nog wel eens gemaakt. Maar nu ik ouder en wijzer ben realiseer ik mij dat ik kip siam ook heel gemakkelijk zonder pakje kan maken. Veel goedkoper en ook nog eens een stuk smaakvoller! Bovendien kost het niet eens veel meer tijd dan als je een pakje gebruikt. Dus laat dat pakje maar lekker in de supermarkt staan en maak deze kip siam from scratch!

IMG_20190403_182052-01

Ingrediënten (3-4 personen)
2 paprika’s
1 ui
300 gram kippendijfilet
3 bosuitjes
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
4 eetlepels oestersaus
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels sojasaus
150 ml water
1 eetlepel maizena
handje cashewnoten
Zwarte peper
Kipkruiden
Pandan rijst
Wokolie
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking.

Snijd de ui, gember en knoflook fijn. Snijd ook de paprika en kip in blokjes en de bosui in ringetjes.

Schenk een scheutje wokolie in een wokpan. Fruit hierin de ui, gember en knoflook. Voeg de kip toe, kruid met een beetje kipkruiden en bak zo’n 5 minuten mee. Voeg daarna de paprika toe en bak 3 min mee.

IMG_20190403_181202
Voeg dan de oestersaus, ketjap, sojasaus en het water toe aan de kip. Breng het mengsel aan de kook. Breng op smaak met versgemalen peper en last een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

IMG_20190403_181552
Maak een maizenapapje van de eetlepel maizena met een scheutje koud water. giet bij de kip en laat het mengsel indikken. Wil je het nog iets dikker, dan kun je nog een beetje extra maizena toevoegen. Voeg als allerlaatste de cashewnoten en de bosui toe. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

IMG_20190403_182323-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s