pasta met ansjovis en zongedroogde tomaten

Oké, ik weet dat heel veel mensen al afhaken bij het woord ansjovis, maar trust me, ansjovis kan heel lekker zijn in pasta’s. En ik snap de angst voor ansjovis ook wel hoor. Vroeger als ik las dat ergens ansjovis in zat wilde ik het al meteen niet meer proberen. Vreemde visjes die je met graat en al op at? Dat kan toch niet lekker zijn?! Nee, ik begreep de haat tegen de ansjovis goed. Totdat ik deze pasta probeerde bij mijn schoonouders. Simpel, lekker en de ansjovis is juist een perfecte zoute toevoeging. Echt een aanrader om eens te proberen, be brave!

Mocht je toch een beetje angstig zijn voor de ansjovis, gebruik dan maar 1 blikje om het mee te proberen.

IMG_20190213_130123-01

Ingrediënten (voor 4 personen)
Halve pot zongedroogde tomaten
2 blikjes ansjovis
2 blikken tomatenblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
3 eetlepels witte wijn azijn
2 eetlepels worcestershiresaus
500 gram farfalle (pasta)
Flink blok grana padano
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding
Bereid de farfalle volgens de verpakking.
Snijd de ui en knoflook fijn. Schenk in een diepe hapjespan een scheutje Olijfolie en bak hierin de ui en knoflook even kort aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de worcestershiresaus toe. Laat de saus op laag vuur lekker pruttelen.
IMG_20190213_125123
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten en ansjovis in kleine stukjes. Schenk een scheutje olie in een koekenpan en voeg de ansjovis met de zongedroogde tomaatjes toe. Breng op smaak met de azijn en bak voor ongeveer 10 minuten.
IMG_20190213_125242
Giet de pasta af als deze gaar is en voeg deze bij de tomatensaus. Voeg hierbij ook het ansjovis-tomatenmengsel. Raps hier over een flinke hoeveelheid grana padano en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

IMG_20190213_130141-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s