Geroosterde hele knolselderij

Nog opzoek naar een lekker bijgerecht of vega pronkstuk voor de kerst? Deze hele knolselderij staat prachtig op de eettafel en is bizar gemakkelijk om te maken. Je hoeft niet eens de schil te verwijderen! Binnen 10 minuten staat je knolselderij in de oven en hoef je alleen nog maar te wachten. Kan je ondertussen de rest van de gerechten klaar maken, of gewoon chill op de bank een foute kerstfilm kijken op Netflix. Hoe fantastisch?! Bovendien is een knolselderij nog goedkoop ook, what more can a person want?

DSC01228

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 knolselderij
Paar takjes verse tijm
2 laurierbladen
3 tenen knoflook
1 eetlepel truffelolie
70 gram boter
Olijfolie
Peper zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de knolselderij goed en droog af. Snijd alleen de lelijke wortels aan de onderkant eraf. Leg een flink stuk aluminiumfolie op het aanrecht en leg hierop de knolselderij (het gesneden deel aan de onderkant). Plet de knoflook tenen en meng met een flinke scheut olijfolie, tijm, laurierblad en peper en zout. Smeer dit mengsel over de knolselderij heen.

DSC01232

Giet vervolgens een eetlepel truffelolie over de knolselderij en leg de klont boter op de knolselderij.

DSC01236

Pak de knolselderij goed in de aluminiumfolie en zet in een ovenschaal (belangrijk omdat de jus kan lekken en die wil je wel opvangen). Laat de knolselderij 2 uur lang roosteren in de oven.

Haal de knolselderij uit de aluminiumfolie en vang alle jus op die erin zit. Meng deze jus met de jus die eventueel in de ovenschaal is gelopen. Mocht je niet genoeg hebben dan kan je nog wat extra boter smelten en toevoegen. De jus is namelijk suuuper belangrijk!! Snijd de knolselderij in dunne plakken en serveer met de jus. Eet smakelijk!

geroosterde knolselderij 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s