Pavlova met rood fruit

Pavlova is echt een ideaal gerecht voor de feestdagen. Het is makkelijk en snel gemaakt, je kan het zelfs van te voren al bereiden en het ziet er altijd feestelijk uit. Perfect voor als je wel indruk wilt maken, maar geen energie wilt verspillen haha! Daarnaast, mocht de meringue helemaal mislukken, dan kan je het altijd nog in stukken brokkelen en in een glaasje serveren met de overige ingrediënten voor een leuke meringue mesh, GENIAAL!

Ik heb voor dit gerecht weer de Splenda Stevia gebruikt, die ik ook gebruikte in dit recept voor stoofperen in port en rode wijn. In het recept met de stoofperen vond ik het echt geniaal en merkte je niet het verschil met gewone suiker. Helaas merkte ik met het bakken wel echt verschillen. De meringue is zoals je ziet wat verkleurd, maar dat vind ik niet zo erg. Wat ik wel echt jammer vind is dat de Splenda de textuur van de meringue heeft aangetast, in plaats van krokant van buiten en wat zachter van binnen, was de meringue hard en kruimelig… jammer! Voor het bakken vind ik het dus nog geen geniale uitvinding, maar bij het koken is het prima. Misschien dat ik het nog wel eens ga proberen bij het bakken, maar voor nu houd ik het nog even lekker bij gewone ongezonde suiker! Dichtgeslibde aderen, here I come!

Dit recept is trouwens voor 2 pavlova’s maar heel makkelijk te verdubbelen als je met z’n vieren bent! Of maak er 4 mini pavlova’s van, of juist één hele grote, de opties zijn unlimited!

DSC01403-01-01

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 ei
60 gram suiker
1 theelepel maïzena
1 theelepel + 1-2 eetlepels citroensap en eventueel het rasp van een halve citroen
125 ml slagroom
125 gram mascarpone
1 eetlepel poedersuiker
rood fruit

Bereiding
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de suiker, citroensap en maïzena stijf.
DSC01359

Verdeel 2 gelijke hoopjes schuim op bakplaten die je met bakpapier bekleed. Je kunt cirkels tekenen, maar ik maak ze zelf altijd meer op gevoel. Met een lepel kan je ze iets ronder maken. Maak ook een klein kuiltje in het midden voor de vulling.

DSC01361
Bak de kleine pavlova’s in 1,5 tot 2 uur op 100 graden.

Voor de vulling klop je de slagroom lobbig (hoeft deze keer echt niet helemaal stijf te zijn!) met de poedersuiker. Voeg nu de mascarpone samen met 1-2 eetlepels citroensap en eventueel de raps toe en klop het geheel rustig door. Dek af en bewaar in de koelkast, tot de pavlova’s zijn afgekoeld.

Vul de pavlova’s vlak voor het serveren met de mascarpone vulling  en versier ze met het rode fruit. Eet smakelijk!

IMG_20181116_142429-01-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s