Vistaco’s met zelfgemaakte wraps

Oké, bezuinig nooit op je vis. Ik wilde al een tijdlang dit recept proberen voor vistaco’s, maar ik had steeds geen tijd om langs de visboer te gaan voor een lekker stukje vis. Gezien mijn avocado’s al rijp waren wist ik dat ik niet langer meer kon wachten. Dus besloot ik om maar gewoon een stukje vis in de supermarkt te kopen (een schande als vriendin van een ex-visboer). In de Lidl was er maar weinig keuze, dus uiteindelijk stond ik daar met 2 pakjes in mijn handen. Een pakje met kabeljauwhaasjes en een pakje met diepvries koolvis. Alles in mij schreeuwde dat ik voor de dure kabeljauw moest gaan, maar toch overwon de gierige Hollander in mij en ging ik naar huis met een pakje diepvries koolvis. Grootste fout van mijn leven! Gadverdamme, wat is die vis smakeloos en droog. Super zonde want de rest van dit gerecht is echt heerlijk! Dus leer van mijn fouten mensen en kies voor de kabeljauw, niet de koolvis. Don’t be a cheap-ass!

Dit was trouwens ook de eerste keer dat ik zelf wraps maakte. Super makkelijk en snel, echt een aanrader om een keer te proberen. Ben je lui, dan kan je natuurlijk ook gewoon kant en klare wraps kopen.

DSC01192-01

Ingrediënten (voor 2 personen):
Voor de vis:
400 gram kabeljauwfilet (GEEN KOOLVIS)
1 eetlepel bloem
2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel oregano
1 theelepel knoflookpoeder
Peper en zout
Olijfolie

Voor de guacamole:
2 avocado’s
1 halve limoen
1 theelepel tabasco
1 sjalotje

Voor de tomatensalsa:
200 gram cherrytomaatjes
1 bosui
1 teen knoflook
1 halve limoen
Olijfolie

Voor de wraps:
250 gram bloem
150 ml water
zout
Olijfolie

Voor erbij:
crème fraîche
Geraspte kaas

Bereiding
Begin met het maken van het deeg voor de wraps. Meng de bloem met het water en een snuf zout. Schenk er ook een scheutje olijfolie bij en kneed het tot een mooi deeg. Verdeel het deeg in 8 kleine bolletjes. Laat ze even rusten onder een schone theedoek.
IMG_20181108_175430

Maak de tomatensalsa door de cherrytomaatjes in kwartjes te snijden en de bosui in ringetjes. Snijd ook de knoflook fijn. Meng met elkaar samen met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper, zout en het sap van een halve limoen.

IMG_20181108_180333

Maak de guacamole door de avocado te prakken. Snijd het sjalotje fijn en voeg dit bij de avocado. Breng op smaak met de tabasco, peper, zout en het sap van een halve limoen.

Meng de allee kruiden samen met de bloem. Paneer de visfilet ruim met dit kruidenmengsel. Besmeer een grillpan met olijfolie en bak hierin de vis 4-5 minuten per kant (afhankelijk van hoe dik je vis is).

IMG_20181108_184111

Gebruik dus geen koolvis, bah!

Scheur of snijd de vis daarna in grove stukken.

Rol ondertussen de deegbolletjes uit tot kleine wrapjes.
IMG_20181108_182727
Verhit een droge koekenpan en bak de wraps 2-3 minuten per kant.

Leg de wraps op een bord. Beleg ze met de stukken vis, de guacamole en de
tomatensalsa. Maak af met wat geraspte kaas en crème fraîche.  Eet smakelijk!
DSC01197-02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s