Foe yong hai

Ik houd van de Chinees! Ik zou echt elke week wel bami, foe yong hai, babi pangang en gebakken banaan eten!! Helaas is Chinees altijd erg duur, dus mijn budget laat het niet toe om elke week langs te gaan, snik snik. Maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Dus besloot ik om mijn eigen Chinees maaltijd te creëren. Ik zag een recept langskomen van Francesca Kookt voor foe yong hai en dat zag er makkelijk genoeg uit. Ik heb het recept iets wat getweaked en kwam tot een makkelijk en lekker recept voor foe yong hai. Bovendien is dit gerecht door de groenten ook nog best gezond (als je de kilo suiker die in de ketchup zit negeert).

DSC01181-01

Ingrediënten (voor 4 personen):
8 eieren
Scheutje melk
1 (punt)paprika
1 prei
2 wortelen
Zout
Olie

Voor de saus:
2 tenen knoflook
1 ui
2cm verse gember
250 ml ketchup
2 eetlepels rijstazijn
3 eetlepels gembersiroop
200 ml water
1 eetlepel sojasaus
1 blik tomatenblokjes
Gemalen zwarte peper
1 eetlepel maizena (optioneel)

Voor erbij: witte rijst

Bereiding:
Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Schenk een scheutje olie in een steelpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg vervolgens de ketchup, tomatenblokjes en het water toe. Breng op smaak met de gembersiroop, sojasaus, peper en rijstazijn. Breng de saus aan de kook en laat een half uurtje pruttelen op laag vuur. Proef en voeg eventueel nog wat extra azijn of gembersiroop toe.

20181104_182603

Als de saus nog te dun is kan je deze binden met een papje van 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel koud water.

Snijd ondertussen de wortel in dunne plakjes, de prei in ringen en de paprika in kleine stukken. Schenk een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de groenten voor 5 minuten.

20181104_185039

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en een snufje zout. Schenk na 5 minuten het eimengsel in de pan. Bak de omelet 5-7 minuten aan een kant op middelhoog vuur. Draai om (maakt niet uit als hij breekt) en bak nog 5 minuten.

20181104_190856 (1)

Schenk de tomatensaus over de omelet, warm door en serveer met witte rijst. Eet smakelijk!

20181104_191829-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s