Tacobowl met zoete aardappel

Waar zijn alle rijpe avocado’s gebleven?! Vroeger kon je in elke supermarkt wel een rijpe avocado scoren en bij hoge nood kocht je de “ready to eat” avocado’s. Maar tegenwoordig kan je nergens meer een rijpe avocado scoren! #thestruggleisreal
De grootste leugen is nog wel de “ready to eat” avocado waar je extra voor betaald en die alles behalve ready to eat zijn. I know, je kan ook een onrijpe avocado kopen en die thuis laten rijpen, maar als ik een avocado wil dan wil ik hem NU! Dit is dan ook de reden dat de avocado in deze taco bowl eigenlijk nog iets te hard was, snik! Verder was deze maaltijd wel echt suuuuuuper lekker! Bovendien was het easy peasy om te maken en super gezond (zelfs vega!). Oké, de crème fraîche is misschien niet super gezond, maar geloof me, die maakt het wel helemaal af!!
Dus begin alvast te zoeken naar een rijpe avocado en maakt dit recept!

20181031_174345-01

Ingrediënten (3 bowls)
2 grote zoete aardappels
Crème fraîche
250 gram cherrytomaatjes
1 Avocado
2 wraps
2 bosuitjes
1 blik mais (uitlekt gewicht 285 gram)
1 blik zwarte bonen (uitlekt gewicht 265 gram)
1 limoen
Olijfolie

Kruidenmengsel:
1 theelepel komijn
1 theelepel oregano
2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Halve theelepel cayennepeper
Peper en zout

Optioneel: srirachasaus

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle kruiden door elkaar voor het kruidenmengsel.

20181031_160121

Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal, schenk er een scheutje olijfolie overheen en strooi 2/3 van het kruidenmengsel erover.Bak de zoete aardappel blokjes in ongeveer 25-30 minuten gaar.

Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft en de avocado in blokjes. Snijd de bosui in kleine ringen. Snijd de wraps in punten (zoals een pizza) en bak de punten in een droge koekenpan krokant.

20181031_165656

Verwarm de mais en zwarte bonen. Ik gebruik hiervoor gewoon de magnetron, lekker simpel.

20181031_165359

Als alles klaar is kan de de ingrediënten verdelen over de borden. Maak af met een lepel crème fraîche op elk bord en een theelepel van het kruidenmengsel. Eventueel kan je er ook wat srirachasaus bij serveren voor extra spicyness. Eet smakelijk!

DSC01168-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s