Stamppot van pompoen en knolselderij

Ik heb niet zoveel met de winter. Ik ben al geen ochtendmens, maar als het nog donker is als ik opsta dan word ik pas echt depressief. Daarnaast heb ik een hekel aan kou. Ik ben een full on koukleum. Ik lig zelfs in de zomer nog onder een dekentje op de bank. Het enige wat ik wel echt leuk vind aan de winter (behalve kerst) is het eten. Lekkere zware en volle maaltijden. Geen salades en ander gemiep, maar gewoon lekker veel koolhydraten en calorieën.. hmmmm.

Vandaag heb ik zo’n winter recept voor je. Stamppot met knolselderij en pompoen. Net even iets anders dan de traditionele stamppot en daardoor (according to me) ook een stuk lekkerder. Ik bedoel pompoen en knolselderij, dat kan toch niet fout gaan?! De rookworst haal ik trouwens bij de Lidl uit het koelvak. Deze is echt super lekker en smaakt een beetje naar een mix tussen rookworst en een reuze knakworst. Zeker de moeite waard om te proberen! Ben je een vega, laat dan de rookworst gewoon achterwegen. Maar wat je ook doet, gebruik niet de vega rookworst van Unox. Trust me, die is niet te vreten!!

20181024_151939-01

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 grote knolselderij
1 fles pompoen
1 zak rucola
1 rookworst
Flinke klont roomboter
Klein scheutje melk
Peper en zout

Bereiding
Schil de pompoen en de knolselderij en snijd ze beide in grove blokjes. Kook de blokjes in ongeveer 15 a 20 minuten gaar (afhankelijk van hoe groot je de blokjes hebt gesneden).

20181017_173311

Warm ondertussen de rookworst op volgens de verpakking. Giet de pompoen en knolselderij af als ze goed gaar zijn. Smelt een flinke klont roomboter in de nog warme kookpan en voeg een klein scheutje melk toe. Voeg daarna de pompoen en knolselderij weer terug toe. Stamp de boel goed fijn met een aardappelstamper. Knolselderij wordt niet zo snel glad, dus als je echt een gladde stamppot wilt kan je beter even de staafmixer gebruiken.

20181017_175912

Breng het geheel op smaak met flink wat peper en een beetje zout. Snijd de rookworst in plakjes en voeg ze toe aan de stamppot samen met de rucola. Roer even alles door elkaar en je stamppot is klaar. Eet smakelijk!

20181024_151934(0)-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s