Smeuïge brownies

Misschien is het jullie al opgevallen, maar er stonden tot vandaag geen enkele bak recepten online. Dat komt omdat ik eigenlijk niet echt van bakken houd. Wel van het opeten trouwens, maar al dat precieze gedoe en afwegen…pfffff

Maar speciaal voor the boyfriends verjaardag maak ik deze brownies nog wel eens. Gelukkig zijn ze super snel en makkelijk gemaakt! Je zal wel wat af moeten wegen, maar een paar gram meer of minder zal je brownies niet verzieken. Het moeilijkste zal zijn om ze eerst goed te laten afkoelen voordat je ze aanvalt. Ze zijn namelijk afgekoeld suuuuuper lekker smeuïg, maar nog warm stort de boel na aansnijden helemaal in (trust me I know)! Geduld is een schone zaak..

DSC01088-01-01

Ingrediënten
180 gram suiker
160 gram boter
250 gram pure chocolade
3 eieren
150 gram bloem
4 gram bakpoeder
Snufje zout

 

Bereiding
Verwarm de oven  voor op 180 graden. Laat ondertussen de boter en chocolade au bain marie smelten.

20181010_142711

Klop ondertussen de eieren met de suiker los en voeg het zout en bakpoeder toe.

20181010_141900

Schenk voorzichtig en al roerend de gesmolten chocolade bij de eieren. Voeg daarna de bloem toe en meng alles goed door elkaar. Smeer je bakvorm in met boter en giet het mengsel in de bakvorm. Mijn bakvorm is 27 bij 26 cm (van de action).

20181010_144103

Bak de brownie in ongeveer 20 minuten af. Indien je de brownie hoger maakt, duurt het langer.
Haal de brownie na 20 minuten uit de oven en laat hem goed afkoelen voordat je hem aansnijd. Vers uit de oven is de kern nog vloeibaar, maar die moet na een paar minuten al wat meer gaan stollen. Blijft de kern echt vloeibaar, dan kan je hem nog een paar minuutjes extra in de oven stoppen.
Snijd de brownies in stukken als hij goed is afgekoeld en dan kan je eindelijk aanvallen! Eet smakelijk!

20181010_175804-01

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s