Snelle pizza met vijgen en gorgonzola

Het heeft me zoveel moeite gekost om dit gerecht te maken. Het begon allemaal toen een vriendin een paar weekjes geleden een foto maakte van een van haar foodcreaties. Een soort bladerdeeg mini pizzaatje met vijgen, gorgonzola en tijm, heerlijk! Toevallig had ik die week voor het eerst de bloemkool pizzabodems van Magioni geprobeerd, die echt super lekker zijn. Haar foodcreatie was dus voor mij een super goede inspiratie voor een lekkere (en semi gezonde) pizza.

Maar toen begon de zoektocht naar vijgen. In eerste instantie dacht ik dat dit super gemakkelijk zou zijn, vijgen zijn immers in het seizoen. But boy was I wrong!
Ik ging eerst een poging bij de Lidl wagen, maar daar waren ze helaas uitverkocht. Vervolgens ging ik naar de Jumbo maar die had ze helemaal niet. Mijn eigen AH verkocht ze ook al niet, dus ik was speciaal naar een andere gefietst met een groter assortiment. Daar zag ik bij binnenkomst nog een paar pareltjes liggen, maar toen ik er een probeerde op te pakken verpulverde ik hem meteen tot moes… verrot!
Verslagen liep ik de winkel uit en besloot ik om een poging bij Picnic te wagen. Tot mijn grote verassing hadden ze zowaar vijgen in het assortiment (9 van de 10 keer hebben ze nooit wat ik wil). Twee dagen later werd er een doosje vijgen bezorgd, maar je raad het al: helemaal beschimmeld. Ik kon wel janken! Gelukkig had ik bij mijn laatste poging bij een AH XL wel geluk en heb ik 4 pareltjes bemachtigd! En toen kon ik eindelijk aan de slag met dit verder heel gemakkelijke recept!

20180922_121611-01

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 bloemkool pizzabodems van Magioni
4 eetlepels crème fraîche
4 verse vijgen
100 gram gorgonzola (meer of minder naar smaak)
(Verse) tijm
Peper en zout

20180919_183532
Bereiding
Verwarm je (pizza) oven voor op zo’n 220 graden. Als de oven warm is bak je eerst alleen de bodems voor zo’n 4 minuten. Dit zorgt ervoor dat de pizza straks lekker krokant is.
Snijd ondertussen de vijgen in plakken. Als de bodems voorgebakken zijn kan je ze besmeren met de crème fraîche.

20180922_120134

Verdeel vervolgens de plakjes vijgen over de pizza heen. Verkruimel de gorgonzola over de pizza en breng op smaak met wat peper, zout en flink wat tijm.

20180922_120501
Bak de pizza’s in 8 tot 12 minuten krokant. Super easy en (relatief) gezond. Eet smakelijk!

20180922_121606-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s