Gyoza

Toen ik voor de eerste keer all you can eat sushi ging eten wilde ik ook dingen van de kaart bestellen waar ik nog nooit van gehoord had. Een van die dingen waren gyoza’s. Toen ze op de tafel werden gezet had ik instant spijt. Maanvormige gekke flubberdingetjes met een krokant korstje aan één kant, het zag er niet erg smakelijk uit. Maarja, ik ben een Hollander en ik weiger om een boete te moeten betalen omdat je een gerecht niet op eet. Dus vol goede moed dipte ik het flubberding in de dipsaus en nam een hap… een groot licht straalde vanaf de hemel op mij, my gawd wat is dit goddelijk!!!

Sindsdien bestel ik steenvast gyoza als ik sushi ga eten en dwing ik iedereen om het ook te proberen. Bovendien kocht ik ze ook weleens kant en klaar uit de vriezer in de toko. Maar tegenwoordig maak ik ze ook nog wel eens zelf. Helemaal niet zo moeilijk als dat je zou denken. Bovendien is het super leuk om ze te vouwen, en het resultaat is heerlijk! Daarom deel ik vandaag het recept met jullie voor mijn heerlijke gyoza’s.

Ingrediënten
Gyoza deeg velletjes
300 gram kippengehakt
2 bosuitjes
1 eetlepel sesamolie
2cm verse gember
1 eetlepel rijstazijn
2 tenen knoflook
1 eetlepel sojasaus
Wokolie

Bereiding
Laat de deegvelletjes ontdooien op het aanrecht.

Snijd de bosui in kleine ringetjes en de knoflook en verse gember fijn. Meng het gehakt met de bosuitjes, knoflook en gember. Breng op smaak met de sesamolie, rijstazijn en sojasaus en eventueel nog wat peper en zout.

Nu ga je de gyoza’s vullen. Pak een deegvelletje en leg hierin een beetje van het gehaktmengsel. Vouw de gyoza dicht zoals op onderstaande afbeelding. Gebruik een beetje water om de hoekjes beter dicht te plakken.

Rol wat keukenfolie om een bord en leg daar de gevouwen gyoza’s op.

Als alle gyoza’s gevouwen zijn kan je ze gaan bakken. Schenk een scheutje wokolie in een koekenpan en bak de gyoza’s aan een kant een beetje krokant (3 tot 5 minuten). Voeg vervolgens een scheutje water toe zodat er in de gehele pan een klein laagje water staat. Leg een deksel op de pan en laat de gyoza’s in 5 minuten gaar stomen.

Schep ze op een mooi bord en serveer ze met een dip van sojasaus gemengd met rijstazijn (1 : 1). Eet smakelijk!

p.s. Heb je nog wat gyoza vellen over? No worries, binnenkort komt er namelijk ook een recept online voor bietendumplings waar je deze velletjes ook voor kan gebruiken.

Een gedachte over “Gyoza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s