Gegrilde paprikasoep met krokante chorizo

Sinds ik terug ben van Cyprus heb ik echt enorme cravings naar groenten! De Griekse keuken is heerlijk, maar my gawd wat heb ik veel vlees gegeten de afgelopen 2 weken!

Vol goede moed ging ik naar de Lidl voor de ingrediënten voor zoete aardappelsoep. Helaas voor mij waren er geen zoete aardappels en moest ik on the spot iets nieuws bedenken. Na 5 minuten verdwaald op de groenten afdeling te lopen ben ik voor de paprika’s gegaan. Gegrilde paprika soep met krokante chorizo, gezond en super lekker! Bovendien kan je alle ingrediënten (op de gerookte paprikapoeder na) bij de Lidl kopen! Love it!

Ingrediënten
4 puntpaprika’s
1 ui
1 rode peper
1 groot blikje tomatenpuree
1 liter kippenbouillon
100 gram chorizo
2 tenen knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Olijfolie
Peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s door midden en verwijder de zaadlijn. Leg de paprika’s met de schil naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie. Grill de paprika’s in zo’n 25-30 minuten. De schil moet zwart geblakerd zijn, dan kan je de schillen veel makkelijker verwijderen. Doe de gegrilde paprika’s in een dicht plastic zakje voor zo’n 5 minuten. Op deze manier laat de schil makkelijk los. Verwijder de schil en leg even opzij.

Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn. Schenk een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de ui, knoflook en peper even kort aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree, tijm en paprikapoeder toe. Bak even kort aan en voeg vervolgens de bouillon toe samen met de gegrilde paprika. Kook het geheel op zacht vuur voor ongeveer 20 minuten. Pureer daarna het geheel zacht met een staafmixer. Breng op smaak met een snuf versgemalen peper.

Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en bak ze krokant in een koekenpan (of als je lui bent gewoon in de ovenschaal waarin je de paprika’s hebt gegrild. Dan krijgen ze ook een extra paprika smaakje).

Schenk de soep in kommen en maak af met de krokante chorizo. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s