Kokos ijsjes

Laatst was ik een dagje naar de ikea met mijn schoonmoeder. En als ik zeg dagje, dan bedoel ik ook echt een hele dag. Ik denk dat we uiteindelijk daar zo’n 5 uurtjes hebben rond gehobbeld! Heerlijk zo struinen door de ikea en lekkere Zweedse gehaktballetjes eten!

Toen we voor de 2de keer (!!) Bij de kassa stonden zag ik ineens een setje vormpjes voor ijsjes staan. Voor maar 2 euro kon ik die natuurlijk niet laten staan! Want wat is er nou perfecter in deze godganse hitte als zelfgemaakte ijsjes: nothing!
De eerste keer met mijn nieuwe ijssetje maakte ik deze heerlijke kokos ijsjes. Door de verse mini stukjes koksnoot zijn deze ijsjes extra coconuty en door de gecondenseerde melk zijn ze heerlijk zoet! Lekkerrrrr

Je kan trouwens een hele kokosnoot proberen te slachten, maar ik heb gewoon zo’n bakje verse stukjes kokosnoot bij de AH gekocht, veel makkelijker en sneller.

20180728_142203-01-01

 

Ingrediënten (voor minstens 6 ijsjes)
1 blik kokosmelk (400 ml)
Half blik gecondenseerde melk (200 gram)
50 tot 100 gram verse kokosnoot (ligt eraan hoe veel stukjes je wilt, ik ging voor 100 gram want ik wil mega veel stukjes)

 

Bereiding
Stop alle ingrediënten in een keukenmachine en meng het geheel totdat de kokosnoot verpulverd is in lekkere kleine stukjes.

DSC00259

Schenk het mengsel voorzichtig in de ijsvormpjes en zet ze voor minstens 4 uur in de vriezer (maar de hele nacht is het beste).

DSC00263

Als ze bevroren zijn kan je ze voorzichtig uit hun vormpje halen en daarna heerlijk genieten! Eet smakelijk!

20180728_142214-01

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s