Tofu bowl met pinda’s

Deze tofu bowl is zoooo extreem lekker! Ik maakte deze afgelopen week voor de allereerste keer en het was meteen een succes! Dankzij de lekkere krokante tofu stukjes samen met de plakkerige kokosrijst en dan de knapperige en frisse groenten…. hmmmmm!!  Dit gerecht heeft echt super veel smaak, redelijk snel gemaakt en super gezond! Bovendien is de combi van heerlijke kokosrijst Echt een aanrader!

Doordat je de tofu bestrooit met maïzena krijgt het een lekker krokant korstje! Ik had er alleen niet over nagedacht dat de saus die je daarna toevoegt ook meteen verdikt wordt door de maïzena. In eerste instantie baalde ik, maar uiteindelijk zorgde het juist voor een heerlijk krokant pinda korstje om de tofu, njom njom!

Trust me, dit gerecht zorgt voor een fantastische meatless monday!

DSC00201


Ingrediënten (voor 4 bowls)

1 pak tofu
1 winterpeen
100 gram sojabonen
4 kleine kopjes rijst
1 blik kokosmelk
1 a 2 avocado’s
Handje pinda’s
Handje radijsjes
Wokolie
Maïzena
zout

voor de pindasaus:
3 eetlepels pindakaas
2 tenen knoflook geperst
Eetlepel citroen of limoensap
2 cm verse gember geraspt
2 theelepels srirachasaus (of bijvoorbeeld sambal)
1 eetlepel sojasaus

Bereiding
Maak een pindasaus door alle ingrediënten van de saus samen in een kommetje te mengen. Voeg vervolgens een flinke scheut water (zo’n 50 ml) zodat je een mooie saus structuur krijgt.

DSC00179

Schep de rijst in een pan. Schenk hierover de kokosmelk. Vul het lege blik met water en voeg dit ook toe.

DSC00177

Laat de rijst koken totdat de rijst gaar is. Je kan de rijst hierna gelijk afgieten of net als ik gewoon het vuur uitzetten en je rijst perongeluk vergeten. De rijst neemt dan al het vocht op en word dat lekker plakkerig. Hoe je het ook doet, breng de rijst daarna wel nog even op smaak met een snufje zout.

Snijd ondertussen de avocado en radijs in plakjes. Schil de wortel en maak er slierten van met een spirelli. Dep de tofu goed af met wat keukenpapier. Hoed droger de tofu is, hoe krokanter je hem kan bakken.  Snijd de tofu in blokjes en dep nogmaals af met keukenpapier. Bestrooi de blokjes vervolgens met wat maïzena.

DSC00181

Schenk een scheut wokolie in een wokpan en laat goed heet worden. Voeg vervolgens de tofu toe en bak op medium-hoog vuur totdat ze een mooi bruin korstje hebben. Voeg daarna 2/3 van de saus toe aan de tofu. Door de maïzena veranderd de saus meteen in een dikke massa die aan de blokjes blijft plakken. Bak nog zo’n 3 minuten mee.

Schep de kokosrijst op de borden. Leg daar omheen de radijs, avocado, sojaboontjes en wortel. Leg hier bovenop de tofu blokjes en naak af met wat pinda’s en nog wat pindasaus. Eet smakelijk!

DSC00188

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s