Noedelsalade met sweet chili garnalen

ALWEER een salade?! Ben ik nou ineens een extreme mega salade fan geworden? Ben ik nu die meid op de advertentiefoto’s die breeduit lacht terwijl ze met haar vork in een bak groenvoer steekt? Nee, maar het blijft zo godvergeten heet dat je niet anders kan. En toegegeven, voor een salade is deze wel heel erg lekker en ook goed vullend (waarschijnlijk vanwege de noedels). Bovendien is dit zoals de meeste salades gewoon lekker makkelijk en snel te maken en niemand heeft natuurlijk zin om met dit hete weer uren in de keuken te staan. Daarom vandaag dit recept voor noedelsalade met spinazie en garnalen.

Ik gebruikte trouwens voor deze salade de dressing van Jean baton (het merk met de lekkerste truffelmayo). En ondanks dat deze dressing wel heel lekker was, was hij ook redelijk flauw. We hebben uiteindelijk bijna de hele fles leeg gekieperd over 2 borden. Ik zou daarom zelf de volgende keer een andere nemen (of zelf maken natuurlijk).

DSC00173-01
Ingrediënten (voor 2 personen)
3 mie nestjes
Halve komkommer
100 gram baby spinazie
150 gram rauwkost radijs (AH)
200 gram garnalen
2 eetlepels sweet chilisaus
100 gram sojabonen
Oosterse dressing
Sesamzaad
(Wok)olie

 

Bereiding
Kook de mie volgens de verpakking.

Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Giet daarna een scheutje wokolie in een koekenpan en laat even heet worden. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak ze op medium hoog vuur in een paar minuutjes gaar. Voeg op het laatst de chilisaus toe en bak even kort mee.

DSC00164

Giet de mie af en spoel af met koud water. Meng de noedels vervolgens alvast met een beetje dressing.

DSC00159

Verdeel over beide borden de spinazie met de radijs rauwkost, sojaboontjes en de komkommer. Verdeel ook de noedels over de borden. Maak de salade af met de warme garnalen en de sesamzaadjes. Schenk er nog een extra scheutje dressing overheen en eet smakelijk!

DSC00168-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s