Visburger met srirachamayonaise

Vragen jullie je wel eens af wie die gek is die bij de mac donalds de filet-o-fish besteld? Nou dat ben ik dus! Ik vind de meeste burgers bij de mac niet te vreten (het vlees is zo taai en de broodjes zo droog), maar die ordinaire visstick op een zacht bolletje met wat ravigotte saus vind ik dan nog wel te doen.

Geïnspireerd door die filet-o-fish kwam ik op onderstaand recept. Wel is mijn versie een stuk lekkerder en ook wat spannender dan de eeuwenoude combi van gebakken vis met ravigottesaus. Deze combi is denk ik zelfs lekker voor de grootste filet-o-fish haters.
Ik gebruikte trouwens voor dit recept de kabeljauwburgers van de Albert Heijn, maar kinderheld kapitein iglo heeft ook speciale visburgers in het vriesvak liggen. Mijn appie had ze helaas niet, maar die wil ik ook nog wel eens proberen ter vergelijking.

DSC00147

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 visburgers (bijv kabeljauw burger van AH)
2 italiaanse bollen
2 volle theelepels srirachasaus (ligt aan hoe spicy je het wilt hebben)
2-3 eetlepels mayonaise
1 avocado
1 tomaat
Halve rode ui

 

Bereiding
Bak de visburgers volgens de verpakking. Ik had ze voor het gemak in de airfryer gekieperd.

Maak de srirachamayonaise door de srirachasaus met de mayo te mengen. Snijd daarna de uien in ringen en de avocado en tomaat in plakjes.

Snijd de broodjes open en leg hierop de visburger. Leg hier bovenop de avocado, tomaat en ui. Maak af met een dikke klodder srirachamayo. Eet smakelijk!

Tip: lekker met bijvoorbeeld zoete aardappel frites

DSC00145

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s