Gebakken gnocchi met groene asperges

Laatst vertelde een vriendin mij dat ze laatst gebakken gnocchi had gegeten en het super lekker was. Heel toevallig appte mijn tante die avond over of ik wel eens mijn gnocchi gebakken had. Het voelde als destiny, ik moest en zou ook mijn gnocchi een keer bakken.
Ik maakte gebakken gnocchi met gegrilde groene asperges, geitenkaas en prosciutto ham. Of ik gebakken gnocchi nou echt lekkerder vind dat gekookte gnocchi….. ik ben er nog niet helemaal uit. Het knapperige korstje van de gebakken gnocchi vond ik erg lekker, maar juist dat zachte van gekookte gnocchi vind ik ook erg lekker. Nee ik ben er nog niet uit wat ik lekkerder vind, maar ik vind het zeker een aanrader om te proberen. Dus hierbij, mijn recept voor gebakken gnocchi met groene asperges.

DSC00110-01

Ingrediënten (voor 2 personen)
500 gram gnocchi
100 gram groene aspergestips
Paar schijfjes geitenkaas
Paar plakken prosciutto ham
Flinke klont roomboter
Olijfolie
Peper en zout


Bereiding

Smelt de boter in een koekenpan. Als de boter is gesmolten voeg je de gnocchi toe. Bak ze totdat ze een mooi bruin korstje hebben (ongeveer 10 minuten).

DSC00118

Schenk ondertussen een scheutje olijfolie over de asperges en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze in ongeveer 5 minuutjes in een grillpan of panini ijzer.

DSC00114

Schep de gnocchi op de borden en verdeel hierover de asperges. Scheur een paar plakken ham in stukken en verdeel dit ook over de borden. Verkruimel ook de geitenkaas over de borden. Maak af met peper, zout en eventueel nog een klein scheutje olijfolie. Eet smakelijk!

DSC00122-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s