BBQ pulled chicken wraps

Ik ben echt dol op pulled chicken. Het is zo makkelijk te maken en zooooo lekker! Vandaag deel ik een recept voor BBQ pulled chicken wraps. Pulled chicken in een heerlijke barbecuesaus in een wrap samen met Amerikaanse coleslaw, HEERLIJK! Lekker als avondeten of als snack voor de lunch! Bovendien kan dit recept niet makkelijker zijn. Ik maak dit trouwens in de braadpan,  maar je zou dit recept ook perfect kunnen maken in de slowcooker. In de slowcooker verdampt vocht alleen niet veel, dus gebruik dan wat minder water en bbq saus.

Ik gebruik voor dit recept de smokey barbecuesaus van Calvé, maar ook Remia heeft een goede smokey barbecuesaus met honing. Ik houd echt van die smokey smaak! De gerookte paprikapoeder benadrukt deze smokey smaak nog wat meer, love it!! Je kan natuurlijk ook je barbecuesaus zelf maken, ook super lekker natuurlijk. Ik kan je wel aanraden om in ieder geval niet de goedkoopste barbecuesaus te kopen, die zijn vaak gewoon niet zo lekker en dat is zonde!

IMG_20200215_161305-01-01

Ingrediënten (voor ongeveer 6 kleine wraps)
350 gram kippendijen
150 ml goede barbecuesaus
150 ml water
2 eetlepels worcestershiresaus
1 eetlepel bruine suiker
2 tenen knoflook geperst
1-2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel srirachasaus
1 pak kleine wraps
Bak American coleslaw

 

Bereiding
Meng alle ingrediënten (op de wraps en coleslaw na) in een stoofpan en laat op zacht vuur minstens 1,5 uur zachtjes pruttelen. Als je een slowcooker gebruikt zet hem dan op de hoogste stand voor ongeveer 2,5 uur (en gebruik de helft minder barbecuesaus en water).

IMG_20200215_154650

Haal na 1,5 uur de kip uit de pan en pluis het met behulp van 2 vorken uit. Je ka dit ook in de pan doen, maar wees dan wel voorzichtig  dat je niet met je vorken de bodem van de pan beschadigd. 

IMG_20200215_160028

Bak ondertussen in een droge koekenpan de wraps zodat ze lekker warm worden.

Schep in elke wrap de pulled chicken en wat American coleslaw. Rol op en eet smakelijk!

IMG_20200215_161330-01

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s