Udon noedelsoep met kip

Zondag deelde ik mijn 10 favorieten van de toko in deze blogpost. Een van mijn favorieten producten van de toko zijn de udon noodles. Udon noodles zijn by far mijn favorieten noedels. Doordat ze wat dikker zijn dan gewone noedels hebben ze meer smaak. Je kan udon noodles trouwens ook in de supermarkt kopen (de AH heeft ze bijvoorbeeld), maar bij de toko zijn ze vaak een stuk goedkope. Mocht je een fan zijn van dunne mie dan kan je die natuurlijk ook gebruiken ipv udon noodles.

Dit is echt een super makkelijke manier van noedelsoep maken. Bij echte Aziatische noedelsoep komen waarschijnlijk iets van 100 ingrediënten te pas en moet de bouillon uren op smaak komen, maar gezien ik daar te lui voor ben deel ik hierbij een makkelijke versie. Deze soep staat na ongeveer 40 minuutjes op tafel en is super lekker van smaak! Daarnaast kan je natuurlijk de groenten afwisselen naar keuze. Persoonlijk gruwel ik van champignons, maar mocht je wel van die zompige dingen houden dan kan je ze prima in deze soep verwerken. Perfect dus om van je restjes af te komen!

20180617_175926

Ingrediënten (voor 4 grote kommen)
350-400 gram kippendijen
1,5 liter water
2 kippenbouillonblokjes
Halve rode peper
4 tenen knoflook
2 eetlepels sojasaus
Flink stuk verse gember
2 pakjes udon noodles
100 gram taugé
1 krop paksoi
Gebakken uitjes
4 eieren
Limoen (optioneel)


Bereiding
Maak de bouillon door het water in een pan te schenken samen met de bouillon blokjes, rode peper, knoflook tenen (alleen het velletje eraf halen), gember en de sojasaus. Voeg aan de bouillon de kippendijen toe en kook de bouillon voor een half uurtje.  Snijd ondertussen de paksoi in stukken en kook de eieren in een pannetje met kokend water hard.
20180617_171825

Haal de kip uit de bouillon en pluis hem uit. Haal ook de tenen knoflook uit de bouillon en plet ze.

20180617_173836

Verwijder ook de gember en rode peper en gooi beide weg. Voeg de geplette en uitgeplozen kip terug aan de bouillon. Voeg ook de paksoi en noedels toe. Laat het geheel nog 10 minuutjes koken.

20180617_174108

Schep de soep in kommen en voeg aan beide kommen nog een handje taugé toe. Maak af met wat gebakken uitjes en de gekookte eieren. Serveer er optioneel wat schijfjes limoen bij. Eet smakelijk!

20180617_180005

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s