10 favorieten van de toko

I LOVEEEEE de toko! Ik kan wel uren rondlopen tussen alle onbekende Aziatische producten. Inmiddels ben ik al redelijk bekend in mijn favo toko in Den Haag (de amazing oriental in het centrum), maar ik weet dat de toko als nieuweling wel en beetje overwhelming kan zijn. Daarom dit artikel met mijn 10 favorieten producten van de toko met ook wat tips over hoe je ze kan gebruiken. Let’s begin!

1. Zoete broodjes
20180611_174134
De eerste keer dat ik zoete broodjes at was bij sushi restaurant Koi in Tilburg. Deze broodjes gevuld met custard pudding zijn echt extreem lekker! Vooral als je ze dipt in wat gecondenseerde melk.  Ze zijn makkelijk te bereiden in een stoommandje (ook te koop bij de toko) boven een pan kokend water, maar je kan ze ook bereiden in de magnetron met een bakje water ernaast. Na het stomen kan je ze eventueel nog frituren zodat ze een knapperig korstje krijgen, maar persoonlijk vind ik dit altijd teveel werk. Daarnaast vullen ze gefrituurd en stuk meer, dus dan kan je er minder eten (Zonde!).

 

2. Bao buns20180611_174708
Bao buns bereid je hetzelfde als de zoete broodjes, alleen moet je ze daarna nog zelf vullen. Een paar weken geleden deelde ik dit recept voor bao buns met pulled chicken, maar je kan ze bijvoorbeeld ook vullen met tempeh voor een vegetarische variant.

 

3. Udon noodles
20180611_174451
Udon noodels zijn echt mijn favoriete noedels. Super lekker met wokgroenten, tofu roerbakreepjes van de AH en woksaus. Ook zijn ze lekker in bijvoorbeeld een noedelsoep (zie Udon noedelsoep met kip). Udon noodles kan je ook kopen bij bijvoorbeeld de AH, maar ze zijn echt een stuk goedkoper bij de toko.

 

4. Noedels
20180611_174432
Naast udon noodles kan je ook heel veel kant en klare noedelmixen kopen bij de toko. Ze zijn er echt in elke mogelijke smaak. Daarnaast zijn ze super goedkoop en super snel om klaar te maken. De ideale studentensnack!

 

5. Soja boontjes
20180611_174225
Sojaboontjes heb ik ook voor het eerst gegeten bij Koi. Super lekker met wat zout erover. Let op, wel alleen de boontjes aan de binnenkant opeten en niet het velletje. Te koop bij de toko in de vriezer. Gewoon even koken zoals gewone boontjes of eventueel stomen in het stoommandje. Bestrooi ze daarna met zout en knabbel de binnenste boontjes eruit.

 

6. Roti platen
20180611_174040
Je kan zelf roti platen maken, maar dit kost echt extreem veel tijd en moeite. Ik koop ze daarom altijd bij de toko in de koeling op vriezer. Gewoon even kort opwarmen in de magnetron. Perfect voor dit recept voor roti met zoete aardappelen.

 

7. Srirachasaus
20180611_174237
I love srirachasaus. Dit is een hete saus en gebruik ik in super veel recepten ter vervanging van bijvoorbeeld rode peper. Met srirachasaus kan je namelijk een stuk beter doseren. Daarnaast is het ook lekker als hete saus op bijvoorbeeld een kapsalon of op een broodje. Srirachasaus kan je tegenwoordig ook bij grotere supermarkten kopen, maar bij de toko heb je extra veel varianten en verschillende grootte van flessen.

 

8. Bakbanaan
20180611_173813
Bakbananen kan je tegenwoordig ook vaak kopen bij de grote supermarkten, maar ik koop ze toch het liefst bij de toko. Daar zijn ze vaak goedkoper en heb je meer keus qua rijpheid. Bakbananen zijn een heerlijk bijgerecht bij nasi ( zie Nasi goreng met gebakken banaan) of als toetje verwerkt in een loempia (zie Bakbanaan loempia’s met karamelsaus).

 

9. Soepmix
20180611_174537
Voor Aziatische soepen moet je vaak heel veel onbekende ingrediënten hebben. Super leuk om mee te experimenteren, maar soms heb je gewoon geen zin om moeilijk te doen. Dan zijn dit soort kant en klare soepmixen echt heel handig. Deze voor Tom Ka soep is bijvoorbeeld heerlijk. Voeg zelf nog wat kip, taugé en paksoi toe en je hebt een super lekker maaltje. Ik voeg altijd wel wat meer water toe dan op de verpakking staat. Als je echt een grote pan soep wilt maken kan je naast extra water ook nog een kippenbouillon blokje toevoegen.

 

10. Gyoza vellen
20180611_174358
Gyoza’s zijn ook altijd een favoriet als ik sushi ga eten. Ze zien er misschien een beetje raar uit, maar trust me, ze zijn echt extreem lekker. Gyoza’s kan je kant en klaar kopen bij de toko in de vriezer, maar je kan ook deze Gyoza vellen daar vinden zodat je ze zelf kan maken. Je moet even leren hoe je ze mooi dichtvouwt, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het erg leuk. Bovendien zijn zelfgemaakte Gyoza’s natuurlijk het allerlekkerst. klik hier voor het recept voor gyoza

Nou dit waren mijn 10 favorieten van de toko. Hebben jullie nog andere aanraders die ik de volgende keer zeker moet meenemen? Laat het mij vooral weten in de comments.

 

Een gedachte over “10 favorieten van de toko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s