Salade met bieten en geitenkaas

Met het warme weer hebben de meeste mensen geen zin in zware maaltijden. Persoonlijk heb ik hier nooit zoveel problemen mee, maar bij deze deel ik toch een wat lichtere optie met jullie. Deze salade met bieten en geitenkaas is snel gemaakt en super lekker! Vroeger vond ik bieten niet zo lekker, maar toch at ik altijd mijn bord leeg. Dit kwam omdat mijn vader altijd zei “van bietjes krijg je grote tietjes”. Ruim tien jaar later kan ik jullie absoluut garanderen dat dat een leugen was, Maar inmiddels vind ik ze wel lekker!

Je kan deze salade eten als hoofdgerecht, maar ik zou er dan persoonlijk nog wel iets van een soepje bij serveren.

Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gram gekookte bieten
150ml balsamico azijn
50 gram geitenkaas
150 gram spekjes
1 zak rucola
30 gram walnoten
Bakje tuinkers
Peper en zout

Bereiding
Snijd de bieten in plakken en bak ze in de balsamico azijn in ongeveer 8 tot 10 minuten totdat het vocht is ingekookt en ze lekker sticky zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Bak ondertussen de spekjes in een andere pan krokant. Hak ook de walnoten grof. Verdeel de rucola over de borden en leg daarop de plakjes biet. Knip flink wat tuinkers af en strooi het over de salade. Maak de salade af door de spekjes, walnoten en geitenkaas er overheen te strooien. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s