Macaroni met chorizo

Laatst zat ik in een bushokje op de bus te wachten toen ineens de overweldigende  geur van macaroni langs kwam. Mijn buik begon meteen te knorren en ik probeerde te achterhalen waar de heerlijke geur vandaan kwam. Ik voelde me als een stripfiguur die zwevend een wolk van geur volgde. Helaas leidde deze geurwolk me niet naar een magische pan met macaroni, dus moest ik het zelf maar maken. Ik heb gelijk mijn schoonmoeder geappt die van die heerlijke ouderwetse “macroni” kan maken.

Deze macaroni is echt alles behalve culinair. Maarja, soms heb je gewoon echt zin in lekker simpel en goed eten. Ik heb het recept wel nog iets weten op te spicen door het toevoegen van blokjes chorizo. Die tillen het gerecht dan toch nog naar een iets hoger niveau.

Ik gebruikte voor dit gerecht trouwens de fijne Italiaanse roerbakgroenten van de Albert Heijn. Ik heb me god geen idee wat er Italiaans is aan sperzieboontjes, maar de mix was wel erg lekker en ik houd zelf van fijngesneden groenten in mijn macroni.

20180602_181135-01

Ingrediënten (voor 4 personen)
350-400 gram macaroni
250 gram chorizo
500 gram half om half gehakt
400 gram Italiaanse groentenmix
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 theelepel oregano
2 tenen knoflook
2 grote blikjes tomatenpuree
scheutje ketjap
2 eetlepels Worcestershiresaus
Zak geraspte kaas
Peper en zout
Olijfolie

Optioneel:
Eieren

 

Bereiding:
Kook de macaroni volgens verpakking gaar. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en de knoflook fijn. Bak de chorizo samen met de knoflook in een scheutje olie voor zo’n 5 minuten (de geur die hier vanaf komt is HEERLIJK). Voeg daarna het gehakt toe en bak nog zo’n 5 minuten mee. Na 5 minuten voeg je de groenten samen met de tomatenpuree toe.

20180602_180114Breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden, oregano en wat peper en zout. Voeg ook een scheutje ketjap toe en de worcestershiresaus en laat te saus op zacht vuur nog even pruttelen.

Optioneel kan je ondertussen wat eitjes bakken.

20180602_180108

Als pasta gaar is kan je hem afgieten en toevoegen bij de saus samen met de helft van de kaas. Meng het geheel goed door en schep de macaroni op de borden. Leg op elk bord een eitje en strooi er eventueel nog wat extra kaas op. Eet smakelijk!

 p.s. Als echte culinair-barbaar kwak ik er ook nog een flinke scheut ketchup op! Muahaha

macaroni met chorizo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s