Vega kapsalon met zoete aardappelfrites

*in samenwerking met Duurzame Student

Kapsalon is het ideale gerecht na een avondje stappen of voor de dag erna als je een gruwelijke kater hebt. Dit maakt de kapsalon ook het ultieme studentengerecht! Maar helaas niet voor de vega(n)s onder ons. Maar wist je dat je hem ook heel makkelijk zelf kunt maken (en dus in vega(n)-versie)! Kost je misschien net iets meer moeite, maar geloof me: deze kapsalon is een stuk lekkerder dan die je ’s nachts bij de eerste de beste shoarmatent haalt. Bovendien is deze variant ook een klein beetje gezonder, doordat de kip/dönner is vervangen door vegetarische kipstuckjes en de gewone frites door zoete aardappelfrites.

Vervang de kaas en knoflook voor vegans versies voor een heerlijk vegan gerecht.

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 pak kipstuckjes van de vegetarische slager
1 zak Aviko zoete aardappelfrites
2 eetlepels shoarmakruiden
100  gram ijsbergsla melange
1 halve rode ui
2 tomaten
1 halve komkommer
Half zakje geraspte (vegan) kaas
(vegan) Knoflooksaus
Srirachsaus (of sambal)
Olijfolie

 

Bereiding
Maak een marinade door de shoarmakruiden met een eetlepel olijfolie te mengen. Voeg de marinade toe aan de kipstuckjes, roer goed door en laat ze een halfuurtje marineren in de koelkast.

Snijd ondertussen de ui in ringen en de tomaten en komkommer in plakjes. Verwarm ook de oven voor. Haal na een half uur de kipstuckjes uit de koelkast en bak ze in een koekenpan in zo’n 10 minuten gaar. Bak ondertussen de zoete aardappelfrites volgens de verpakking in de oven (of airfryer als je die hebt).

Als de frites gaar zijn schep je ze in twee aluminium bakjes (of wees extra duurzaam en gebruik gewoon een ovenschaal). Zet ondertussen de oven op de grill stand. Schep vervolgens de kipstuckjes over de frites en bestrooi met de geraspte kaas.

Plaats de bakjes of ovenschaal in de oven totdat de kaas gesmolten is. Bestrooi vervolgens met de sla, tomaat, komkommer en ui. Maak af met wat srirachasaus/sambalsaus en een enorme hoeveelheid knoflooksaus. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s