Vega parelcouscous met honing worteltjes

Ik bel dol op couscous. Ik weet dat sommige het echt net droge zandkorrels vinden (I’m looking at you, tante Ing), maar ik vind het heerlijk! Vaak gebruik ik gewoon de normale couscous korrels, maar af en toe trakteer ik mezelf op parelcouscous. Deze korrels zijn een stukjes groter en smaken nog lekkerder. Helaas zijn ze ook wel iets duurder 😦 But sometimes you got to treat yourself

Wat deze salade zo intens lekker maakt zijn de honing worteltjes. Ik zag laatst op 24Kitchen dat ze honing worteltjes toevoegde aan een salade en ik dacht meteen: DAT IS GENIAAL! Dus ik heb het geprobeerd, en inderdaad, het is fantastischh!! En als je gekleurde wortels gebruikt ziet het er ook nog eens extra leuk uit (#instafood).

Ingrediënten (voor 2 personen)
200 gram (parel)couscous
300 gram gekleurde wortels
100 gram feta
2 -3 volle eetlepels honing
50 gram gepelde pistachenootjes (of rond de 100 gram ongepeld)
half bosje verse peterselie
paar blaadjes verse munt
handje gedroogd fruit (tutti frutti)
Klont roomboter
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding
Kook de couscous volgens de verpakking. Snijd het gedroogde fruit in kleine stukjes. Snijd ook alvast de peterselie en munt fijn. Pel eventueel de pistachenoten (als je ongepelde gebruikt).

Smelt in een koekenpan een flinke klont roomboter. Bak op hoog vuur de wortels in 2 minuten aan (als je grote wortels gebruikt kan je ze eventueel van te voren in kleinere stukken snijden). Zet het vuur ietsjes lager en voeg de honing toe samen met 100 ml water.

Doe een deksel op de pan en laat de wortels in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar koken. Voeg eventueel een extra scheutje water toe als het vocht te snel verdampt. Controleer of de worteltjes na 10 minuten zacht zijn. Heb je nog teveel vocht in je pan? Zet dan het vuur nog even hoog en kook nog voor ongeveer 2 minuten zonder deksel. Uiteindelijk moet je een soort stroperige consistentie hebben.

Meng de couscous met het fruit, de munt en peterselie en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie. Schep de couscous op de borden en leg de worteltjes hier bovenop. Maak af met de pistachenootjes en wat verbrokkelde feta. Eet smakelijk!

Een gedachte over “Vega parelcouscous met honing worteltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s