Chinese tomatensoep

I love Chinese tomatensoep. Als mijn vriend niet mee eet en ik heb geen zin om te koken, dan laat ik vaak Chinese tomatensoep thuisbezorgen (samen met zo’n reuze loempia en gebakken bananen). Toen ik dus laatst op insta een recept voor zelfgemaakte tomatensoep langs zag komen, ben ik meteen naar de supermarkt gerend. Thank god dat de Lidl eindelijk ook taugé verkoopt, dus ik kon alle ingrediënten daar meteen inslaan. Het geheime ingrediënt van Chinese tomatensoep schijnt trouwens appelmoes te zijn. Why? Geen idee, maar de soep was wel extreem lekker dus ik blijf het braaf toevoegen.

Hoe zoet je de soep wil ligt trouwens aan je eigen voorkeur. Wil je een niet zo zoete soep, voeg dan wat minder ketjap en suiker toe. Voor een echte zoete soep kan je altijd nog wat extra suiker en/of ketjap toevoegen.

Ingrediënten
1.5 liter kippenbouillon
2 kippen(dij)filets
1 groot blikje tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes
2 eetlepels suiker
4 eetlepels ketjap
2 eetlepels azijn
1 prei
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
3 eetlepels appelmoes
50-100 gram taugé
2 bosuitjes
2-3 mie nestjes
2 eetlepels maïzena
Olijfolie
Peper en zout

20180504_173238

 

Bereiding
Snijd de ui, gember en knoflook fijn. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine. Schenk een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de gember, knoflook en ui.

20180504_170722Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak voor 2 minuutjes mee.

Voeg vervolgens de appelmoes, bouillon, tomatenblokjes en hele kipfilets toe. Breng op smaak met de azijn, ketjap en suiker.

20180504_172325
Laat het geheel zachtjes pruttelen voor zo’n 30 min. Snijd ondertussen de prei en bosui in ringen. Maak ook een papje van 2 eetlepels maïzena met wat koud water. Haal na een halfuur de kipfilets eruit en pluis ze uit met behulp van 2 vorken.

20180504_175223

Voeg vervolgens het maïzena papje toe aan de soep en gebruik een staafmixer om de soep glad te maken . Voeg daarna de kip terug toe samen met de prei en de mie. Tip: breek de mie nestjes in stukje anders krijg je hele lange slierten in je soep wat lastig is met eten. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen.

Schenk  de soep in kommen en strooi over elke kom wat bosui en taugé. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s