Bao buns met pulled chicken

De eerste keer dat ik bao buns at was toen ik samen met een vriendin dit recept maakte van Gewoonwateenstudentjesavondseet. Ik was meteen verliefd, een soort bapao broodje dat je zelf kan vullen met allemaal lekkere groenten of vlees. Het recept van Gewoonwateenstudentjesavondseet is voor heerlijke vegetarische buns, maar vandaag deel ik een vlees variant van dit recept, namelijk bao buns met pulled chicken. Echt suuuuper lekker en ook helemaal niet moeilijk om te maken! Je moet alleen wel even langs de toko voor de bao buns. De makkelijkste zijn degene die al door midden zijn gesneden (sliced buns). Ik haal ze zelf altijd bij de Oriental in Den Haag uit de diepvries.

Ingrediënten (voor 8 buns)
Zak sliced bao buns
400 gram kippendijen
500 ml kippenbouillon
2 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels sojasaus
0,5 eetlepel srirachasaus
2 cm verse gember
2 knoflooktenen
100 gram peen julienne
½ halve komkommer in dunne plakken
Sesamzaadjes

Bereiding
Giet de kippenbouillon in een pan samen met de kippendijen, hoisinsaus, knoflooktenen en verse gember. Laat het geheel een uurtje zachtjes koken. Haal na een uur de kippendijen uit de pan en pluis de kip uit met behulp van 2 vorken zodat je pulled chicken krijgt. Meng de pulled chicken met een paar eetlepels van de bouillon, de sojasaus en de srirachasaus.

Stoom ondertussen de bao buns in een paar minuten in een stoommandje boven een pan met kokend water. Als je geen stoommandje hebt, kan je ze ook in de magnetron stomen. Je hoeft hiervoor alleen een bakje water bij de buns in de magnetron te zetten, zodat er stoom vrij komt tijdens het opwarmen.

Vul de buns met de pulled chicken, de peen julienne, de komkommer en bestrooi met de sesamzaadjes. Maak af met nog wat extra hoisinsaus en/of srirachasaus. Eet smakelijk!

Als je deze bao buns lekker vond, probeer dan ook eens deze Bao buns met gefrituurde kip en srirachamayonaise

Een gedachte over “Bao buns met pulled chicken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s