Vega groentecurry met zoete aardappel

Laatst was ik weer eens 24kitchen aan het kijken en toen was Jamie Oliver een groentecurry aan het maken. Nou ben ik geen extreme curry fan, maar dit leek me toch wel erg lekker en het was ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. Bovendien kan je er ontzettend veel verschillende groenten in gooien, perfect dus om van je restjes af te komen.

Nou gebruikte Jamie wel erg veel verschillende soorten groenten, dus ik heb er een wat meer basic recept van gemaakt. Ik gebruikte voor dit gerecht zoete aardappels, rode linzen, tomaten en doperwtjes, maar je kan nog veel meer verschillende groenten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan bloemkool, bonen, gewone aardappels of pompoen.

Dit gerecht is heerlijk met bijvoorbeeld rijst, papadums en/of naanbrood.

Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram zoete aardappels
1 blik tomatenblokjes
200 gram diepvries doperwten
150 gram gedroogde rode linzen
Halve rode peper (zonder zaadjes)
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
3 eetlepels tikka masala
750 ml groentebouillon
1 ui
Olie
Peper en zout


Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de knoflook, ui, rode peper en gember fijn. Schenk een scheutje olie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan. Voeg vervolgens de rode peper, aardappelblokjes en tikka masala toe. Bak het geheel 5 minuten zachtjes aan. 

Voeg daarna de tomatenblokjes, linzen en de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zo’n 40 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet regelmatig te roeren, anders kunnen de linzen aan de bodem aanbakken. Indien nodig kan je een extra scheutje water toevoegen als je te weinig vocht in de pan hebt.

Voeg na 40 minuten de doperwten toe en kook nog zo’n 10 minuten door. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Schep op borden of in kommen en serveer samen met rijst, naanbrood en/of papadums. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s