Aspergesoep met gerookte zalm en ei

Vorige week deelde ik dit recept voor gnocchi met asperges, citroen en gerookte zalm. Vandaag wil ik een traditioneler aspergerecept met jullie delen, mijn recept voor aspergesoep. Vroeger maakte mijn moeder altijd aspergesoep met een pakje van Honig. Dit vond ik altijd super lekker en heel gemakkelijk, maar vorig jaar kwam ik erachter hoe makkelijk het eigenlijk is om aspergesoep from scratch te maken. Bovendien is dit veel gezonder en ook nog eens veel lekkerder! En doordat je de schillen gebruikt voor de bouillon zit hij echt boordevol asperge maak.

Ik maak deze soep af net wat peterselie,  gekookte eieren en gerookte zalm. Je kan de gerookte zalm ook vervangen met wat hamstukjes.

Ingrediënten
500 gram asperges
1,5 liter (kippen) bouillon
50 gram bloem
50 gram boter
100 ml slagroom
2 eieren
100 gram gerookte zalm
Verse peterselie
Peper
Bereiding
Snijd de kontjes van de asperges en schil ze, gooi de kontjes en schillen niet weg!  Snijd de asperges vervolgens in stukken. Kook de kontjes en de schillen van de asperges een half uur in de (kippen)bouillon. Na een half uur giet je de bouillon af.

Maak een roux door de boter zachtjes in de pan te smelten, laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is, voeg je beetje bij beetje de bloem toe. Blijf goed roeren met een garde. Bak de roux vervolgens voorzichtig 2-3 minuutjes aan.

Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf ondertussen heel goed roeren met de garde om klontjes te voorkomen.  Als alle bouillon is toegevoegd kan je de stukken asperges toevoegen. Laat het geheel nog zo’n 20 minuten zachtjes koken. Ondertussen kan je de eieren koken en daarna in kleine stukjes snijden. Snijd ook de zalm ik kleine stukjes en de peterselie fijn.

Voeg na 20 minuten de slagroom toe aan de soep en verwarm nog even door (laat de soep niet meer koken). Breng op smaak met wat versgemalen peper. Schep de soep in de kommen en verdeel er de stukjes ei, zalm en peterselie over. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s