Spaghetti met gehaktballetjes

De gehaktballen van de librije zijn al een tijdje beroemd, maar toch heb ik het recept pas een paar weken geleden uitgeprobeerd. Ik begrijp wel helemaal waarom het recept zo beroemd is, ik heb nog nooit zulke malse gehaktballen gemaakt en met een heerlijke jus!! Het recept voor die gehaktballen is dan ook mijn inspiratie voor dit gerecht: spaghetti met sappige kleine gehaktballetjes en een heerlijke tomatensaus. Hiermee creëer je je eigen romantische lady en de vagebond momentje!

Voor dit recept gebruik ik het liefst San Marzano tomaten uit blik ( oa te koop bij de AH). Dit zijn speciale tomaten uit Italië die heel veel smaak hebben en daardoor heerlijk zijn in Italiaanse gerechten. De blikken zijn wel een stukje duurder dan de goedkopere huismerken, maar trust me.. ze zijn het waard! Mocht je budget het niet toelaten of ben je gewoon een gierige Hollander, dan kan je natuurlijk ook gewoon de goedkopere tomaten uit blik gebruiken.

20180416_153613

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram ongekookte spaghetti
2 blikken San Marzano tomaten (of gewone huismerk tomaten in blik)
500 gram half om half gehakt
2 eieren
1 pot vleesfond
1 groot blikje tomatenpuree (of 2 kleine)
1 ui
80 gram paneermeel
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 eetlepels gehaktkruiden
2 eetlepels worcestershire sauce
Flinke klont boter
Parmezaanse kaas
Peper


Bereiding
Snijd de ui fijn. Meng het gehakt in een kom met de eieren, ui, paneermeel en de gehaktkruiden. Rol kleine gehaktballetjes en leg ze op een bord. Leg het bord een half uurtje in de koelkast zodat de balletjes koelen en daardoor goed hun vorm behouden tijdens het bakken.

20180416_134624

Zet een pan op het vuur en smelt hierin de boter. Braad de ballen hierin rondom bruin aan. Als je net als ik geen hele grote pan hebt zal je dit misschien in twee delen moeten doen. Als alle balletjes bruin zijn voeg je de vleesfond, tomaten en tomatenpuree toe. Roer heel voorzichtig door en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, worcestershire sauce en wat versgemalen peper. Leg de deksel schuin op de pan en laat het geheel zo’n 30 minuutjes zachtjes pruttelen.

20180416_152445

Kook vervolgens de spaghetti volgens de verpakking. Schep de spaghetti en de saus op de borden en strooi er wat geraspte kaas overheen. Eet smakelijk!

20180416_153407

Een gedachte over “Spaghetti met gehaktballetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s