Zoete aardappel stamppot met geitenkaas en rucola

Het recept voor deze zoete aardappel stamppot heb ik van een vriendin gekregen. Toen ik de ingrediëntenlijst zag was ik meteen verkocht! Alle ingrediënten voor dit gerecht zijn mijn favorieten: zoete aardappel, spekjes, geitenkaas en rucola. LOVE IT! Bovendien kan je alle ingrediënten kopen bij mijn favo supermarkt: De Lidl. Bonus!

Natuurlijk heb ik nog wat extra calorieën aan het gerecht toegevoegd door middel van mijn holy grail: roomboter! Lots and lots of roomboter! Je kan natuurlijk een gezondere versie maken door de boter weg te laten, maar waarom zou je?! Ik weet dat bikini seizoen eraan komt, maar zoals Elsa altijd zegt: Let it go!

Ingrediënten (voor 4 personen)
5 zoete aardappels (de oranje)
300 gram spekjes
1 zak rucola (75 gram)
50 gram roomboter
Scheutje melk
Paar schijfjes geitenkaas
Peper

Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in grove blokjes. Kook ze in een pan met kokend water in zo’n 15 tot 20 minuten zacht. Bak ondertussen de spekjes krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Giet de aardappels als ze gaar zijn af. Doe ze terug in de pan en voeg de boter en een scheutje melk toe. Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een puree. Voeg vervolgens de rucola en de spekjes en meng goed door elkaar. Breng op smaak met wat vers gemalen peper. Verdeel de stamppot over de borden en kruimel er wat geitenkaas over. Ongeveer een schijfje per persoon, maar als je net als ik dol bent op geitenkaas kan je er natuurlijk altijd meer over strooien. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s