Gnocchi met asperges, citroen en gerookte zalm

Het seizoen van het witte goud is eindelijk weer aangebroken!! Als enorme aspergefanaat leef ik hier echt naartoe. Helaas is mijn vriend geen aspergefan, dus tijdens het seizoen eet ik meestal wekelijk bij mijn schoonouders om toch mijn doses asperges binnen te krijgen.

Ondanks dat ik heel erg houd van nieuwe gerechten uitproberen, eet ik mijn asperges meestal op een van de twee traditionele manieren: als soep of gekookt met ham (of zalm), gekookte eieren en gesmolten boter. Deze twee versies bevallen me zo goed dat ik er eigenlijk nooit vanaf durf te wijken. Maar laatst heb ik dan toch eindelijk de stap gezet: gnocchi met asperges, citroen en gerookte zalm! En ik moet toegeven, zo zijn ze ook erg lekker! Dus als je een keer wat anders wilt doen met je asperges, probeer zeker dit recept!

20180414_150248

Ingrediënten (voor 2- 3 personen)
1 pak gnocchi (500 gram)
500 gram asperges
100-150 gram gerookte zalm
1 bekertje  (200 gram) crème fraîche
Schil + sap van een halve citroen
Parmezaanse kaas
Peper & zout
Bereiding
Snijd de kontjes van de asperges en schil ze. Snijd elke asperge vervolgens in 4 stukken. Als je fancy wilt zijn, snijd ze dan schuin af. Kook de asperges gaar. Volgens de verpakking moesten ze 5 minuten in kokend water en dan 10 minuten nagaren in het warme water, maar ik vond dat je ze minstens 10 minuten moet koken en dan nog 10 minuten moet laten nagaren.

20180414_142133

Snijd ondertussen de zalm ik kleine stukjes. Als de asperges klaar zijn kan je ze afgieten en vervolgens terug in de pan doen. Zet de pan of laag vuur en meng de asperges met de crème fraîche, zalm en de citroenschil + sap. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Ondertussen kook je de gnocchi volgens de verpakking (dit duurt maar zo’n 2-3 minuten). Als de gnocchi naar boven komt drijven kan je ze afgieten en bij de saus toevoegen. Schep de pasta op de borden en rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen. Eet smakelijk!

20180414492948344

4 gedachtes over “Gnocchi met asperges, citroen en gerookte zalm

  1. Tante Ing zegt:

    Dit recept ga ik vanavond maken. Ik ben niet zo’n fan van Gnocchi maar heb ze laatst ergens gegeten waar ze ook licht gebakken waren. Dit vond ik lekkerder.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s