Pompoensoep met gerookte kip, bieslook en hazelnoot

Ik ben DOL op soep! Het liefst zou ik elke middag wel een kopje soep nemen. Vooral op het werk heb ik enorme soep cravings, aangezien het in ons bedrijfsrestaurant zo’n -10.000 graden is. Echt waar, Antarctica is er niets bij!! Niets is dan lekkerder dan een warme kom soep. Helaas is de soep van het bedrijfsrestaurant niet altijd even geweldig (lees: gadverdamme), dus ik neem vaak een thermoskan mee met mijn eigen zelfgemaakte soep.

Ik vind bijna alle soorten soep lekker, maar één van mijn favorieten is toch wel pompoensoep. De inspiratie voor deze soep komt van  dit recept van 24kitchen. Dit is een van de lekkerste soepen die ik ooit heb gegeten. Ik heb het recept inmiddels wel wat aangepast, zo zie ik niet echt het nut van de aardappelen dus die heb ik eruit gelaten. Daarnaast maakte ik dit recept niet zo vaak, omdat macadamianoten echt belachelijk duur zijn. Ik heb ze daarom een keer vervangen door hazelnoten en dit werkte net zo goed! Hazelnoten zijn in de supermarkt trouwens ook niet erg goedkoop, maar op de markt kan je ze vaak veel goedkoper scoren.

Ingrediënten
1 flespompoen (of een halve reuze flespompoen)
1 ui
1 (halve) rode peper
750 ml kippenbouillon
1 blik kokosmelk
100 gram gerookte kip
1 bosje bieslook
2 tenen knoflook
80 gram hazelnoten
Olijfolie
Peper

 

Bereiding
Schil de pompoen en snijd hem in blokjes (verwijder de pitten en het pulp). Snijd ook de knoflook en ui fijn. Verwijder de pitjes van de rode peper en snijd in ringen.

Schenk een scheutje olie in een pan en bak hierin de knoflook en ui zachtjes aan. Voeg na een paar minuutjes de rode peper en pompoen toe. Bak het geheel nog zo’n 3 minuutjes aan en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat het geheel ca. 20-30 minuten zachtjes koken.

Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge pan en hak ze daarna in grove stukken. Snijd ook de bieslook in kleine ringetjes en de kip in stukjes.

20180404_131033

Als de soep een halfuurtje heeft gekookt voeg je de kokosmelk toe. Pureer de soep daarna glad met een staafmixer. Voeg de kip toe en breng de soep op smaak met wat versgemalen peper. Schenk de soep in kommen en strooi over elke kom wat bieslook en noten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s