Pad Thai met kip en garnaal

HET IS HET WAARD! Ik zeg het maar alvast, want als je doorscrolled naar de ingrediëntenlijst ben je misschien ontmoedigt om dit recept te proberen. Je moet voor de saus inderdaad een redelijk aantal ingrediënten hebben, waarvan misschien veel mensen ze niet in huis hebben, maar nogmaals: HET IS HET WAARD!! Bovendien zijn alle ingrediënten inmiddels gewoon te koop in alle grote supermarkten zoals de Albert Heijn en de Jumbo in het Aziatische schap. Daarnaast is alles suuuuuper lang houdbaar, dus je hoeft niet bang te zijn dat je een week lang rijstazijn moet eten als je niets wilt verspillen. Zo heb ik mijn sesamolie nog mee gestolen uit mijn moeders huis toen ik op kamers ging 6 jaar geleden en die smaakt ook nog steeds gewoon prima. Wel nog een tipje voor als je nog geen sesamolie in huis hebt, koop een klein flesje. Ik heb er zelf een van 125 ml en die is na ruim 6 jaar bijna op. Als je dus een grote fles koopt, dan is de kans groot dat die je outlived.

Dit is trouwens mijn versie van Pad Thai, dus het is waarschijnlijk geen origineel traditioneel recept. Maar trust me, het is wel echt INTENS lekker! Dus ren naar het Aziatische schap en Let’s get cooking!

Ingrediënten (voor 4 personen)
250-400 gram kippendijfilet
100 gram gepelde garnalen
250-300 gram rijstnoedels
250 gram taugé
3 bosuitjes
1 limoen
2 tenen knoflook
2 eieren (losgeklopt)
Handje pinda’s
Archide of wokolie

Saus:
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels tamarindepasta
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
Halve (of hele) rode peper zonder zaadjes (fijngesneden)

Bereiding
Meng alle ingrediënten van de saus in een kom. Maak vervolgens de noedels klaar volgens de verpakking (weken in heet water voor 6 -8 minuten). Giet na het afgieten een klein scheutje olie over de noedels om ervoor te zorgen dat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Snijd de knoflook fijn en de bosui in ringen. Snijd ook de kip in blokjes. Schenk een scheutje olie in een wokpan en bak de kip op hoog vuur in 5 minuten aan. Voeg vervolgens de bosui en de knoflook toe en bak het geheel 1 minuut mee.

Voeg dan de losgeklopte eieren toe en roer het geheel goed door. Je krijgt dan een soort scrambled eggs. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak ze in zo’n 2-3 minuten gaar.

Voeg vervolgens de saus, noedels en taugé door en roer alles goed door elkaar en bak het geheel nog een paar minuutjes.

Serveer de noedels met pinda’s en limoenpartjes. Eventueel kan je ook nog wat verse koriander over het gerecht strooien. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s