Risotto met pompoen en geitenkaas

Ik ben echt DOL op risotto!! Ik vind het intens lekker, je kan er ontzettend veel mee variëren en het is snel en makkelijk gemaakt. Deze keer maak ik een vegetarische variant met pompoen en geitenkaas, super lekker!! Je moet wel een flespompoen hebben en geen halloween-achtige pompoen, want trust me: flespompoenen zijn veel lekkerder.

Flespompoenen kunnen trouwens redelijk duur zijn, dus mijn tip: haal ze bij de Lidl. De meeste supermarkten berekenen namelijk de prijs van de pompoen op basis van het gewicht, maar bij de Lidl is de prijs per stuk. Ik sleep dan als gierige Hollander ook regelmatig de allergrootste pompoen mee naar huis, waardoor we vervolgens met z’n tweeën drie dagen lang pompoen moeten eten, hihi.
Je kan trouwens ook pompoenen op de markt halen voor een goed prijsje, maar let dan wel op dat je per stuk betaalt en niet per gewicht.

Ik gebruik in dit recept trouwens mini geitenkaas bolletjes van het merk Bettine, die trouwens ook ideaal zijn voor in salades. Je kan soortgelijke geitenkaas bolletjes soms ook bij de Lidl kopen of je kan natuurlijk ook gewoon de normale geitenkaas schijfjes gebruiken.

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kleine flespompoen (of een halve grote)
400 gram risottorijst
1 bakje geitenkaas bolletjes
1 liter groentebouillon (van 2 blokjes)
1 flinke theelepel gedroogde tijm
2 glazen witte wijn
1 ui
2 teentjes knoflook
1 flinke klont roomboter
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) . Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten en pulp. Snijd de pompoen vervolgens in kleine blokjes. Snijd ook de ui en knoflook fijn.

Bedek een ovenplaat met wat bakpapier en leg hierop de pompoen blokjes. Schenk er een scheutje olijfolie overheen en breng op smaak met peper, zout en de tijm. Plaats de schaal in de oven voor 25-30 minuten. Schut ze halverwege een keertje om.

Pak een diepe pan (ik gebruik altijd een wokpan) en schenk hierin een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook zachtjes een paar minuten aan. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak de droge korrels 2 minuten mee. Schenk daarna de wijn erbij. Wanneer bijna al het vocht is opgenomen voeg je 1-2 soeplepels bouillon toe. Blijf ondertussen goed roeren. Wanneer bijna al het vocht weer is opgenomen voeg je weer bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Wanneer alle bouillon is opgenomen voeg je een flinke klont roomboter toe. Als deze is gesmolten kan je de geroosterde pompoen toevoegen. Roer het geheel goed door en breng op smaak met wat versgemalen peper.

Schep de risotto op de borden en strooi er wat geitenkaas bolletjes overheen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s