Knolselderij pastinaaksoep met truffelolie

Ik heb echt een intense liefde voor de markt. Deze liefde heb ik sowieso geërfd van mijn vader, die al zo’n miljoen jaar elke zaterdag trouw naar de markt gaat. Ik vind de sfeer van de markt leuk, dat je er letterlijk alles kan kopen (helemaal in de meer multi culti steden) maar voornamelijk natuurlijk de extreem lage prijzen! Ik ben en blijf natuurlijk een Hollander, dus als ik 4 avocado’s voor 1 euro afreken dan is dat gewoon echt een geluksmomentje!

Laatst ging ik met twee vriendinnen naar de Haagse markt, toen ik echt HUMONGOUS knolselderijen zag liggen. Ik heb er een mee naar huis gesleept samen met wat pastinaken en heb er een enorme pan soep van gemaakt. HEERLIJK! Het scheutje truffelolie maakte de soep echt af. Je moet dan wel goede kwaliteit truffelolie gebruiken, anders kan je het beter achterwegen laten. Ik gebruikte de truffelolie van Foodelicious.

Dit recept kan je natuurlijk ook maken met een niet-uit-de-kluiten-gewassen knolselderij ;). De kippenbouillon kan ook worden vervangen door groentebouillon voor een vegetarische versie.

 

Ingrediënten
1 grote knolselderij
Stuk of 3 pastinaken
1 ui
2 knoflooktenen
1-2 theelepels gedroogde tijm
2 liter kippenbouillon (van 3 blokjes)
250 ml Slagroom
1 laurierblad
Peper
Olijfolie
Truffelolie van goede kwaliteit
Scheutje witte wijn (optioneel)

Bereiding
Schil de knolselderij en de pastinaken en snijd ze in grove blokjes. Snijd ook de ui en knoflook fijn. Schenk een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Bak de ui en knoflook in 2 minuutjes glazig. Voeg vervolgens de knolselderij, pastinaak en tijm toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens een scheutje witte wijn toe en het laurierblad, en laat het op medium vuur zo’n 3-5 minuutjes koken. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en laat het geheel zo’n 20-30 minuutjes zachtjes koken. Pureer vervolgens de soep glad met een staafmixer. Voeg daarna de slagroom toe en laat het geheel op zacht vuur nog zo’n 5 minuutjes pruttelen. Breng op smaak met een flinke snuf versgemalen peper.

Schep de soep in grote kommen en schenk in elke kom klein scheutje truffelolie. Lekker met wat knoflookcroutons en verse peterselie. Eet smakelijk!

Een gedachte over “Knolselderij pastinaaksoep met truffelolie

  1. suuswallet zegt:

    Deze soep!! Hij viel goed in de smaak hier. Tom wilde helaas geen truffelolie meenemen, maar zelfs zonder was iedereen aan het genieten! Twee of drie keer opscheppen zegt vaak al genoeg ❤❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s