Quesadilla

De eerste keer dat ik een quesadilla at was op een date. Hij had het recept van een Mexicaanse student gekregen tijdens zijn exchange, dus het was een echte authentieke quesadilla en het was goddelijk! De combinatie van de gesmolten kaas met dat heerlijke avocadomengsel en die krokante salami…hmmmm….

Ik heb het recept proberen te onthouden, maar helaas heb ik geen geweldig geheugen dus ik weet zeker dat mijn versie niet echt authentiek Mexicaans is. Ik kan me namelijk nog vaag iets herinneren over dat de wraps van maismeel moeten zijn en ik kan me ook niet voorstellen dat Mexicanen Hollandse kaas gebruiken. Maar ondanks dat dit misschien geen authentiek recept is, is het nog steeds wel heel erg lekker! Doordat een quesadilla super vullend is kan je ze eten als avondeten, maar je kan ze ook in kleine punten snijden als snack voor bij een feestje.

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote avocado’s
12 grote plakken kaas (ik gebruik meestal jonge kaas of belegen)
250 gram cherrytomaatjes
1 Sjalotje
16 plakken salami
8 wraps
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Giet een scheutje olijfolie in een pan. Leg net zoveel plakjes salami in de pan als past (ik gebruik meestal een kleine koekenpan en bak er dan 4 per keer) en bak de salami in ongeveer 5 minuutjes bruin. Laat ze daarna uitlekken op wat keukenpapier en begin met het bakken van de overige salami plakken.

Terwijl de salami bakt, kan je het sjalotje snipperen en de cherrytomaatjes in vieren snijden. Prak de avocado’s in een grote kom en voeg het sjalotje en de cherrytomaatjes toe. Breng op smaak met wat peper en zout.

Leg vier wraps op het aanrecht en verdeel hierover de plakken kaas. Leg bovenop de kaas de plakken salami (vier plakken per wrap). Leg de overige wraps hier weer bovenop (een soort wraptosti) en druk goed aan.

Zet een koekenpan op het vuur en bak de quesadilla’s om en om in de droge koekenpan totdat beide kanten mooi bruin zijn. Dit duurt ongeveer een paar minuutjes per quesadilla. Als de quesadilla klaar is, haal je hem uit de pan en leg je hem op een bord. Klap de warm quesadilla open en smeer het avocadomengsel ertussen.

Klap de quesadilla weer dicht en snijd hem in punten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s